Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oboljela od COVID-a

Francuska ministrica tri dana nakon cijepljenja testirana pozitivno pa hospitalizirana: "Dobila sam pojačanu terapiju kisikom"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska ministrica kulture Roselyne Bachelot, oboljela od covida-19, nalazi se na liječenju pojačanom terapijom kisikom, objavila je ona u četvrtak na Twitteru.

Ministrica (74) je objavila u subotu da je pozitivna nakon što je primijetila respiratorne simptome, zatim je u srijedu objavljeno da je hospitalizirana. U tvitu u četvrtak je navela da "o njoj brine iznimno osoblje i da je dobila pojačanu terapiju kisikom".

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne" Ilustracija velik porast, slabo prijavljivanje Gdje je nestao COVID? Brojke u tjedan dana dvaput veće: "Teško je procijeniti koliko ljudi prijavljuju i koliko je to realno"

Roselyne Bachelot je druga članica vlada oboljela od koronavirusa i hospitalizirana, nakon ministrice rada Élisabeth Borne (59) koja je u srijedu izašla iz bolnice u pariškoj regiji.

Bivša ministrica zdravlja Bachelot je 17. ožujka primila prvu dozu cjepiva i za tri dana objavila da je zaražena. Na čelo ministarstva je imenovana u srpnju kada je naslijedila Francka Riestera, koji je također bio zaražen prije godinu dana.

Nakon preuzimanja dužnosti u ministarstvu morala se suočiti s posljedicama zdravstvene krize u svijetu kulture jer su od 30. listopada zatvoreni muzeji, kina i kazališta.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene