Obavijesti Video Pretražite Navigacija
teroristički čin

Drama kod susjeda: Ušao u dom i prijetio da će se raznijeti uz povike "Alah je velik!"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Robert Fajt/Cropix
Muškarac je ušao u dom za azilante u Ljubljani i prijetio da će se raznijeti uz povike "Alah je velik!". Uhićen je, a policija taj događaj tretira kao teroristički čin.

Prava drama odvijala se u domu za azilante Vič u Ljubljani u četvrtak navečer kada je muškarac prijetio da će se raznijeti i vikao "Alah je velik". 

Oko 23 sata u dom za azilante došla su dvojica muškaraca, od kojih je jedan prijetio da će se raznijeti, dok ga je drugi čekao u automobilu, pišu 24ur. Navode da je muškarac koji je prijetio bio radikalizirani slovenski državljanin.

Na licu mjesta intervenirala je specijalna jedinica policije te je uhitila muškarca. 

Pročitajte i ovo Provjereno: Okupacija Štrbačkog buka - 8 Donosi Provjereno Zaposjeo biser prirode i počeo naplaćivati ulaznice: "Postavio je bodljikavu žicu! Da nisam imao svjetlo na glavi, cijeli bih se rasjekao"

Međuresorna skupina slovenske vlade za terorizam ovaj je tjedan privremeno podigla ocjenu terorističke opasnosti s niske na srednju. Ocijenili su da je to nužno zbog aktualne zaoštrene sigurnosne situacije u Europi i na Bliskom istoku te brojnih poziva terorističkih organizacija na provođenje terorističkih i drugih nasilnih akcija u zapadnim zemljama. 

Slovenija od subote uvodi kontrole na granici s Hrvatskom i Mađarskom zbog opasnosti od terorizma. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene