Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aukcija

Putinova slika prodana za 860.000 eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slika bivšeg predsjednika, sadašnjeg premijera, Vladimira Putina, prodana je na aukciji u Sankt Petersburgu za 37 milijuna rubalja ( 860.000 eura) vlasnici mjesne galerije, javlja AFP.

Djelo 'Vez' jedno je od 28 djela dobrotvorne prodaje. Natalija Kurnikova koja je kupila sliku, smatra ju 'jedinstvenom u svojoj vrsti'. Slika Vladimira Putina prikazuje prozor seoske kuće ukrašen nacionalnim ukrajinskim vezenim ručnikom. 'Vladimir Putin ju je naslikao u četvrt sata, sasvim sam, bez ičije pomoći', rekla je slikarica Nadežda Anfalova, koja organizirala popratnu izložbu. Prihod aukcije namijenjen je dvjema dječjim bolnicama u Sankt Petersburgu i jednoj crkvi kojoj je neophodna restauracija. 

Pročitajte i ovo Dražba vozila javna dražba Auto za 100 eura? Država se rješava svojih starih vozila, ima motora, kombija, kamion... Da Vincijeva slika Krista prodana za 450,3 milijuna dolara (Foto: AFP) "Spasitelj svijeta" Čak 4 i pol puta više od početne cijene: Da Vincijeva slika prodana za rekordni iznos

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene