Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STRATEŠKA META

Putinov saveznik: "Uništit ćemo cijelu skupinu neprijateljskih svemirskih satelita..."

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: MIKHAIL KLIMENTYEV
Bliski Putinov saveznik izjavio je da bi London mogao biti prva strateška meta u slučaju Trećeg svjetskog rata. Dizajniran je i alat koji prikazuje posljedice eksplozije nuklearne bombe na određenom području.

"London će biti prva strateška meta NATO-a koju će gađati ruski projektili izbije li Treći svjetski rat", izjavio je bliski saveznik predsjednika Vladimira Putina Andrej Guruljov za rusku državnu televiziju.

"Uništit ćemo cijelu skupinu neprijateljskih svemirskih satelita tijekom prve zračne operacije. Nije nas briga jesu li Amerikanci ili Britanci, sve bismo ih gledali kao NATO", izjavio je Guruljov, kako prenosi Independent.

Alex Wellerstein, nuklearni povjesničar na sveučilištu Stevens Institute of Technology, kreirao je jedan od alata, NUKEMAP, koji prikazuje što bi se dogodilo ako bi na nekom području došlo do eksplozije nuklearne bombe.

Simulator je dizajniran za izračunavanje posljedica bombaških napada. 

"Živimo u svijetu u kojem su pitanja o nuklearnom oružju redovito na naslovnicama novina, ali većina ljudi još uvijek ima vrlo loš dojam o tome što eksplozivno nuklearno oružje zapravo može učiniti", rekao je Wellerstein za Newsweek.

Pročitajte i ovo William Burns, direktor CIA-e ZVECKANJE ORUŽJEM Direktor CIA-e o Putinu i mogućoj eskalaciji u nuklearni rat: "Te rizike ne treba podcjenjivati"

Pročitajte i ovo Nuklearna katastrofa (Ilustracija: Getty) Štiti li i nas? Zastrašujući sustav koji može izazvati uništenje svijeta za 30 minuta: Ruska "Mrtva ruka" as je u rukavu koji je štiti od nuklearnog napada

Naglasio je i da se radi samo o procjeni, a ne o preciznom izračunu.

 

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene