Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jasan stav

Bidenov savjetnik odgovorio Putinu: "To prkosi zdravom razumu"

Jake Sullivan
Jake Sullivan Foto: Afp
Jake Sullivan, američki savjetnik za nacionalnu sigurnost, odbacio je mirovni prijedlog koji je predstavio ruski predsjednik Vladimir Putin.

Američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan u nedjelju je odbacio mirovni prijedlog koji je predstavio ruski predsjednik Vladimir Putin kao nerazuman te je poručio da bi ispunjavanje zahtjeva Moskve učinilo Kijev još ranjivijim na daljnju agresiju.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Mirovni samit Plenković: "Ako ovako nastavimo, ovaj ćemo sukob gledati desetljećima"

"Ne samo da se Ukrajina mora odreći teritorija koji Rusija trenutno okupira, nego Ukrajina mora napustiti dodatni suvereni ukrajinski teritorij", rekao je Sullivan čelnicima okupljenima u švicarskom zimovalištu Buergenstocku na mirovnom samitu za Ukrajinu.

Napomenuo je da bi Kijev također bio obvezan razoružati se prema ruskom prijedlogu "pa bi bio ranjiv na buduću rusku agresiju".

Pročitajte i ovo Giorgia Meloni Talijanska premijerka Meloni iz Puglije komentirala Europske izbore, a Putinu poručila: "Nema smisla Ukrajini proučiti da se mora povući iz Ukrajine"

"Nijedna odgovorna zemlja ne može reći da je ovo razumna osnova za mir. To prkosi Povelji UN-a, prkosi osnovnom moralu, prkosi samom zdravom razumu", rekao je Sullivan.

Aktualno Prve reakcije nakon poraza Vatrenih: "Ovo treba što prije zaboraviti" Marko Šepat, reporter Dnevnika Nove TV Marko Šepat, reporter Dnevnika Nove TV Foto: Dnevnik Nove TV Navijači u Zagrebu Navijači u Zagrebu Foto: Dnevnik Nove TV Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Foto: Dnevnik Nove TV Navijači u Splitu Navijači u Splitu Foto: Dnevnik Nove TV Katarina Jusić Mezga, reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga, reporterka Dnevnika Nove TV Foto: Dnevnik Nove TV +5 Navijači u Rijeci Hrvatska Prve reakcije nakon poraza Vatrenih: "Ovo treba što prije zaboraviti" 1/11 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene