Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovor vođa velesila

Putin razgovarao s Merkel: "Brine me..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u nedjelju njemačkoj kancelarki Angeli Merkel da je referendum na ukrajinskom poluotoku Krimu o priključenju Rusiji u skladu s međunarodnim pravom, priopćio je Kremlj.

Vladimir Putin je obećao poštivati odluku stanovnika Krima. Priopćenje iz Kremlja kaže kako je Putin iskoristio svoj telefonski poziv Merkel kako bi također izrazio zabrinutost zaoštravanjem napetosti za koje je rekao kako ih izazivaju radikalne skupine u jugoistočnim oblastima Ukrajine "uz prešutno odobravanje kijevskih vlasti".

Pročitajte i ovo Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara? Ilustracija RAT U UKRAJINI Putin oštro zaprijetio Zapadu, Ukrajinci: "Rusi pripremaju tajnu mobilizaciju"

Ruske snage sve brojnije na Krimu

"Vladimir Vladimirovič Putin je istaknuo činjenicu da se volja stanovnika poluotoka provodi u punoj suglasnosti s međunarodnim pravom", navedeno je u priopćenju.

Merkel u Ukrajini želi više promatrača, Putin pristaje

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je ruskom je predsjedniku Vladimiru Putinu kako bi u Ukrajinu trebalo poslati još promatrača Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS), što je on pozdravio, kazao je u nedjelju kancelarkin glasnogovornik.

"Kancelarka je predložila brzo proširenje trenutačnog broja OESS-ovih promatrača u Ukrajini i slanje većeg broja u problematična žarišta, osobito u istočnu Ukrajinu", rekao je glasnogovornik Steffen Seibert u priopćenju o telefonskom razgovoru dvoje čelnika.

"Ruski je predsjednik na ovu inicijativu reagirao pozitivno, obećavši da će o tomu obavijestiti ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova", rečeno je u priopćenju.

O prijedlogu bi se trebao postići dogovor u ponedjeljak na sastanku OESS-a u Beču. Merkel je istodobno osudila ruski pokušaj u subotu ulaska u regiju Herson koja graniči s Krimom, stoji u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene