Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Putinova nova ponuda Bushu o proturaketnom sustavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin predložio je uspostavu sustava za proturaketnu obranu proširena na Europu i pridružujući NATO, ponudu koja se protivi volji američkog kolege Georgea W. Busha da stvori proturaketni štit u Poljskoj i Češkoj.

Po Vladimiru Putinu, prošireni sustav proturaketne obrane učinio bi beskorisnim uspostavu proturaketnih sustava u te dvije zemlje.

Pročitajte i ovo David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije" Izraelski Iron Dome Prijetnje sigurnosti Šef najveće njemačke tvornice oružja upozorio: "Europa bi trebala izgraditi svoju Željeznu kupolu"

"Moguće je proširiti broj partnera na europske zemlje koje bi bile zainteresirane za rješavanje tog pitanja" na bazi "platforme za suradnju Rusija-NATO", kazao je Vladimir Putin novinarima.

Tu je izjavu dao pored američkog predsjednika Georgea W. Busha koji ga je ugostio na mini-summitu u Kennebunkportu u saveznoj državi Maine, gdje je nalazi obiteljska kuća Bushovih.

Bush je, međutim, inzistirao na temu potrebe integriranja Poljske i Češke u europski sustav proturaketnog štita. Radi se o "smjeloj" inicijativi ali "mislim da Češka i Poljska moraju biti integrirane u taj sustav", kazao je Bush.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene