Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SVIJET JE ZGROŽEN

Putin se osvećuje za Krimski most: "Nismo očekivali da će ovdje biti napada. Prestrašno"

Aktualno Galerija Napadnuta ukrajinska područja Napadnuta ukrajinska područja Foto: DNEVNIK.hr Ukrajina - 3 Ukrajina - 3 Foto: DNEVNIK.hr Ukrajina - 2 Ukrajina - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ukrajina - 1 Galerija 1/4 >>
Kiša ruskih raketa koja je u ponedjeljak zasula ukrajinske gradove i bjeloruska prijetnja Ukrajini - novi su momenti u ruskoj agresiji na Ukrajinu. Putin se osvećuje za Krimski most.

Rusija je jutros gađala Ukrajinu kao reakciju na napad na Krimski most. Poginulo je najmanje 11 osoba. Više od 60 je ranjeno. Razmjeri raketiranja Ukrajince su prestrašili, ali ne i iznenadili.

"Očekivano. Nakon što smo bombardirali Krimski most samo smo čekali. Žalosno je što se ovo dogodilo", poručuje Anna, stanovnica Harkiva. 

"Znate, svi su bili smireni, svi su bili ujedinjeni. Dali su mom djetetu mjesto u vagonu za sjedenje i bili smo tamo cijelo vrijeme. Nitko nije paničario", kaže Viktoria iz Kijeva. 

"Ovdje nema vojnih ciljeva, nismo očekivali da će ovdje biti napada. Prestrašno", poručuje Denis, stanovnik Dnjipra. 

Na meti se našlo osam velikih gradova. Gađani su s najmanje 80 raketa iz zraka, s mora i kopna. Korišteni su i iranski borbeni dronovi. Ukrajinci kažu da su barem polovicu uništili protuzračnom obranom.

"Ako se pokušaji provedbe terorističkih činova na našem teritoriju nastave, ruski odgovor bit će oštar i odgovarat će prijetnji protiv Ruske Federacije. Nitko u to ne treba sumnjati", poručio je Putin. 

Putin tvrdi da su gađali energetsku i komunikacijsku infrastrukturu, te zapovjedne centre. Snimke, međutim, pokazuju da su pogođene civilne lokacije poput dječjih igrališta.

Poruke Europe

"Šokirana sam i zgrožena pakosnim napadom na Kijev i druge ukrajinske gradove. Rusija je još jednom pokazala svijetu za što se zalaže. Za teror i brutalnost", poručila je Ursula Von der Leyen, predsjednika EK. 

Razorene su ceste, srušene zgrade, oštećene elektrane. Ukrajince čekaju redukcije, a potpuno je obustavljen i izvoz električne energije. No, problemi bi mogli postati i veći. Bjeloruska vojska počela se grupirati na granici s Ukrajinom, zajedno s ruskim vojnicima.

Pročitajte i ovo Posljedice ruskog raketiranja Kijeva Putinova osveta za krimski most VIDEOGALERIJA Strava nakon ruskog raketiranja: Pogođeno dječje igralište, šok na licima, ranjene previjaju na ulicama

"Recite predsjedniku Ukrajine i drugim luđacima, ako ih još ima ovdje, da će se Krimski most činiti kao šetnja parkom ako taknu samo jedan četvorni metar našeg teritorija svojim prljavim rukama", kazao je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stravični trenuci Prebreg opisao stravične trenutke mučenja tijekom zarobljeništva i otkrio koga je susreo u bolnici: "Koristili su elektrošokove..."

Raketni napadi pokrenuti su zbog Krimskog mosta, iako Ukrajina nije službeno priznala da stoji iza eksplozije koja je most oštetila.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene