Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kijev razmišlja o prekidu

Putin pozvao na produljenje primirja: 'Nadamo se da nam za to neće trebati oružje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinska strana najavljuje da bi mogla prekinuti primirje zbog rušenja ukrajinskog helikoptera i pogibije devetorice vojnika.

Primirje između ukrajinskih snaga i proruskih separatista trebalo bi produljiti i nakon isteka roka u petak, rekao je u utorak ruski predsjednik Vladimir Putin, dok ukrajinska strana najavljuje da bi ga mogla prekinuti zbog rušenja ukrajinskog helikoptera i pogibije devetorice vojnika.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin "Oni vode hibridni rat" Putin otkrio da jača nuklearne snage: "Na najvišem smo stupnju pripravnosti..." Joe Biden Dodatna sredstva Biden poslao apel: "Ne dopustite da Putin pobijedi"

Ukrajinski predsjednik Porošenko: 'Pobunjenici krše primirje'

'Nadamo se da će se prekid vatre produžiti i iskoristiti za sadržajne pregovore', izjavio je Putin pozivajući na razgovore vladu u Kijevu i predstavnike stanovnika na istoku Ukrajine.

Potvrdio je da je od ruskog parlamenta zatražio opoziv odluke koju je predložio u ožujku i kojom se dopušta vojna intervencija u Ukrajini, ali je jasno dao do znanja da će Rusija uvijek štititi interese etničkih Rusa u toj susjednoj zemlji.

'Nadamo se da nam za to neće trebati oružje', istaknuo je Putin nakon sastanka s austrijskim predsjednikom Heinzom Fischerom u Beču.

Vladimir Putin zatražio povlačenje ruske vojske iz Ukrajine!

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko izjavio je u utorak da bi mogao prekinuti jednostrano proglašeno primirje nakon pogibije devetorice ukrajinskih vojnika pri padu helikoptera kojeg su srušili proruski pobunjenici.

'Šef države ne isključuje prekid primirja prije predviđenog roka jer ga pobunjenici pod kontrolom inozemstva neprestano krše', stoji u priopćenju službi prozapadnog predsjednika koji jasno upire prstom u Rusiju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene