Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijen jedan vojnik

Ukrajinski predsjednik Porošenko: 'Pobunjenici krše primirje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I pobunjenici i ukrajinske snage pozvali su da se nadzire prekid vatre do 27. lipnja, ali je vlada prijavila napade na vojne kontrolne točke.

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko izjavio je u utorak da su proruski separatisti na istoku prekršili primirje u noći s ponedjeljka na utorak ubivši jednog vojnika.

Pročitajte i ovo Ukrajinski vojnici na bojištu Sukob u Europi Rusija ostvarila pomake duž ratišta, pod kontrolom 18 posto teritorija Ukrajine Poljski poljoprivrednici Pao dogovor Okončana kriza na poljsko-ukrajinskoj granici koja je trajala mjesecima

Vladimir Putin zatražio povlačenje ruske vojske iz Ukrajine!

I pobunjenici i ukrajinske snage pozvali su da se nadzire prekid vatre do 27. lipnja, ali je vlada prijavila napade na vojne kontrolne točke.

'Nažalost, druga strana je prekršila primirje. Prošle je noći bilo još osam takvih slučajeva, ubijen je jedan vojnik, a sedmorica su ranjena', prenio je Porošenkov ured njegove riječi sa sastanka s njemačkim ministrom vanjskih poslova Frankom-Walterom Steinmeierom.

Ukrajina: Rat za nadzor granice s Rusijom

Pobujenici su raketnim bacačima i minobacačima napali vojnu kontrolnu točku kod grada Slavjanska, a lakim oružjem drugu točku uz granicu s Rusijom, rekao je ranije Vladislav Seleznjov, glasnogovornik proruterorističke akcije ukrajinske vlade.

Dodao je da vladine snage nisu sudjelovale ni u jednoj vojnoj operaciji od prošloga petka kada je Porošenko proglasio primirje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene