Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bijesan na Ukrajinu

PUTIN SE NALJUTIO 'To je alarmantna vijest. Naše specijalne službe su spriječile upad skupine za sabotaže'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin u srijedu je optužio ukrajinske vlasti da pokušavaju isprovocirati novi sukob na Krimu, dok je ukrajinski predsjednik Petro Porošenko kazao da su te ruske optužbe "cinični uvod za nove ruske vojne prijetnje", prenose agencije.

Putin je to izjavio nakon što je ruska tajna služba FSB objavila da su na ukrajinskom poluotoku koji je anektirala Rusija spriječeni atentati koje je organizirala Ukrajina, prenosi agencija AFP.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu Na udaru i Harkiv Rusija izvela žestoke raketne napade na Kijev i druge gradove, Kličko se oglasio o žrtvama Crveni trg, Moskva - 2 rat dronovima Rusija tvrdi da je oborila dva ukrajinska drona kod Moskve i Sankt Peterburga

"To je alarmantna vijest. Naše specijalne službe su spriječile upad skupine za sabotaže ukrajinskog ministarstva obrane na Krimu", rekao je Putin na konferenciji za novinare nakon susreta s armenskim kolegom Sergeom Sargisjanom.

"Ljudi koji su prigrabili vlast u Kijevu prešli su na teror", upozorio je.

Porošenko je odbacio te optužbe ustvrdivši da one zvuče kao "cinični uvod za nove ruske vojne prijetnje", te dodao da Rusija neće diskreditiranjem Ukrajine uspjeti isposlovati ukidanje međunarodnih sankcija, prenosi Reuters.

FSB je u srijedu naveo da je na Krimu "spriječio terorističke atentate kojima su mete bile ključni elementi infrastrukture tog poluotoka", kojeg je 2014. pripojila Rusija, a koji su trebali destabilizirati stanje.

FSB je optužila ukrajinske obavještajne službe i ministarstvo obrane da su pripremili te atentate s namjerom upada na Krim u kojima je poginuo jedan agent FSB-a i jedna ruski vojnik.

"Taj pokušaj izazivanja nasilja je vrlo opasna igra", rekao je Putin.

"U tim uvjetima, susret skupine Normandija (Francuska, Njemačka, Rusija i Ukrajina) u Kini na G20, 4. i 5. rujna nema nikakvog smisla", ocijenio je.

On je pozvao Zapad da izvrši pritisak na vlasti u Kijevu ako stvarno želi mirno rješenje ukrajinskog sukoba. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene