Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na prvu godišnjicu

VIDEO Putin se obratio videoporukom: "To je povijesni i sudbonosni događaj"

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Afp
Na prvu godišnjicu ruske aneksije četiriju ukrajinskih regija Hersona, Zaporižje, Donecka i Luhanska, ruski predsjednik Vladimir Putin obećao je obnovu ratom razorenih regija.

"Škole, bolnice, stambene zgrade i ceste, muzeji i spomenici" bit će ponovno izgrađeni i rekonstruirani, rekao je Vladimir Putin u video poruci koju je Kremlj objavio u subotu.

Sve ruske regije pružat će svoju "bratsku pomoć" u naporima obnove, dodao je.

Putin je, kršeći međunarodno pravo i nakon referenduma koji su međunarodno ismijavani kao prijevare, potpisao sporazume s okupacijskim vođama četiriju regija 30. rujna 2022. da postanu dio Ruske Federacije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izvanredno stanje VIDEO/FOTO Snažna oluja izazvala potpuni kolaps: Šire se dramatične snimke, poplavljene škole, aerodromi...

Ukrajina nastavlja s protuofenzivom u nadi da će osloboditi teritorije od ruske okupacije.

"Pred nama je velika zadaća i rješenje teških izazova, provedba velikog programa obnove i društveno-gospodarskog razvoja naših povijesnih regija", nastavio je Putin u video poruci. "I sigurno ćemo ostvariti zacrtane ciljeve", dodao je. 

Ruski predsjednik nazvao je aneksiju teritorija, koju nije priznala nijedna druga država u svijetu, "povijesnim i sudbonosnim događajem".

Pročitajte i ovo Provjereno: Građevinskim radovima uništili im kuće - 1 Donosi Provjereno Financijski i psihički iscrpljeni od borbe, investitor im uništio djedovinu i ostavio provaliju od 14 metara: "Strašan šok je bio..."

Pročitajte i ovo Pobacane stvari u Prečkom - 2 Nema ozlijeđenih Detalji drame u Zagrebu: Policija satima pokušavala obuzdati rastrojenog muškarca

Zahvalio je građanima teritorija čija je odlučnost učinila Rusiju još jačom: "Mi smo jedan narod. I zajedno sve pobjeđujemo, nalazimo odgovor na sve izazove."

Pročitajte i ovo Prometna nesreća Nakon očevida Policija objavila detalje teške nesreće u kojoj je jutros stradao vozač: Preminuo je na licu mjesta

Ni nakon više od godinu i pol rata Rusija ne kontrolira u potpunosti ni jednu od četiriju pripojenih regija. Ukrajina je također uspjela vratiti okupirane dijelove teritorija tijekom višemjesečnih borbi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene