Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripremaju se mjere

Putin nakon napada na Krimski most: "Ovo je novi teroristički čin kijevskog režima. Odgovor Rusije sigurno neće izostati"

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Afp
Ruski predsjednik Vladimir Putin zatražio je u ponedjeljak da se pojačaju sigurnosne mjere na Krimskom mostu, strateškoj infrastrukturi po drugi put oštećenoj u ukrajinskom napadu, za koji je najavio "odgovor".

"Budući da je ovo drugi teroristički napad na Krimski most, očekujem konkretne prijedloge za poboljšanje sigurnosti te važne i strateške prometne infrastrukture", rekao je Putin na vladinoj sjednici koju je prenosila televizija.

Putin je rekao da je jedna djevojčica ozlijeđena, a njezini roditelji su poginuli u tom ukrajinskom napadu na mostu koji Rusiju povezuje s Krimom, poluotokom koji je anektirala 2014.

"Obitelj je putovala na Krim iz (ruske) Bjelgorodske oblasti", rekao je predsjednik.

"Odgovor Rusije sigurno neće izostati. Ministar obrane priprema odgovarajuće prijedloge", rekao je Putin.

Pročitajte i ovo Požari u Grčkoj Vjetar rasplamsava požar FOTO/VIDEO Vatrena stihija blizu Atene, zahvaćene i kuće: Evakuirane stotine djece i štićenici centra za rehabilitaciju

Napad je prouzročio znatnu štetu na cestovnom dijelu mosta kojim se doprema vojna oprema ruskoj vojsci koja se bori u Ukrajini.

Napad su izvele ukrajinske specijalne službe i pomorske snage pomoću "pomorskih dronova", rekao je u ponedjeljak za AFP izvor u ukrajinskoj sigurnosnoj službi (SBU).

"Ovo je novi teroristički čin kijevskog režima", poručio je Putin.

Pročitajte i ovo Meteorolog Ivan Čačić u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Vrućine posvuda Kakvo nas ljeto čeka i što su to superćelijske oluje? Odgovore ima meteorolog Ivan Čačić

Betonski most dug 18 km, izgrađen uz velike troškove po naredbi Vladimira Putina koji ga je pustio u promet 2018., sastoji se od dvaju paralelnih dijelova, jedan je namijenjen cestovnom, a drugi željezničkom prometu.

Potpredsjednik ruske vlade Marat Husnuljin rekao je da temelji Krimskog mosta nisu oštećeni u eksploziji, što je Putin nazvao "dobrom vijesti".

Husnuljin je rekao da će se most do 1. studenog u cijelosti otvoriti za cestovni promet.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene