Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smotra u Sankt Peterburgu

FOTO/VIDEO Putin se hvali moćnom mornaricom, najavio 30 novih brodova

Vladimir Putin
Vladimir Putin Afp
Aktualno Galerija Vladimir Putin Vladimir Putin Foto: Afp Vladimir Putin Vladimir Putin Foto: Afp Vladimir Putin Vladimir Putin Foto: Afp Vladimir Putin Vladimir Putin Foto: Afp +1 Vladimir Putin Galerija 1/6 >>
Ruski predsjednik Vladimir Putin sudjelovao je na smotri ratnih brodova i nuklearnih podmornica u svom rodnom Sankt Peterburgu i najavio da će ruska mornarica ove godine dobiti 30 novih brodova.

Četrdeset pet brodova, podmornica i drugih plovila sudjelovalo je u smotri povodom Dana mornarice koji tradicionalno služi za prikaz ruske pomorske moći, a održava se u Finskom zaljevu i na rijeci Nevi u Sankt Peterburgu.

Pročitajte i ovo Ivan Ribičić Stiže puno gostiju Šef sektora Hrvatskih autocesta objasnio kako će izgledati novi sustav naplate na autocestama

Oko 3000 pripadnika ruske ratne mornarice također je sudjelovalo u mimohodu na kopnu, objavio je Kremlj. Vladimir Putin je, u pratnji ministra obrane Sergeja Šojgua i admirala Nikolaja Jevmenova, glavnog zapovjednika mornarice, pregledao neke od brodova s lansirnog čamca na Nevi prije nego što je održao govor.

"Danas Rusija samouvjereno provodi velike zadatke naše nacionalne pomorske politike i dosljedno jača snagu naše mornarice. Samo ove godine floti se pridodaje 30 brodova različitih klasa", rekao je Putin. U govoru se nije osvrnuo na rat s Ukrajinom.

Pročitajte i ovo Milijunska šteta u Novskoj, ilustracija - 6 saniraju se posljedice oluje Štete u Novskoj nadmašuju godišnje plaće mještana, a lokalna vlast ne zna ni hoće li država pomoći: "To je u roku pet sekundi sve potrgalo"

Četiri šefa afričkih država nazočila su nedjeljnom događaju, a pet drugih afričkih zemalja poslalo je predstavnike, prema Kremlju.

Oni su ranije sudjelovali na Samitu Rusija-Afrika u Sankt Petersburgu koji je završio u petak, a na kojemu se razgovaralo o distribuciji žita i potencijalnim mirovnim pregovorima o Ukrajini.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene