Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginulo 10 osoba

Za masakr u srednjoj školi u Teksasu osumnjičen 17-godišnji učenik. Planirao je samoubojstvo, ali se predao policiji

Dimitrios Pagourtzis (Foto: AFP/Galveston police)
Dimitrios Pagourtzis (Foto: AFP/Galveston police) AFP/Galveston police
Aktualno Galerija Pucnjava u srednjoj školi u Texasu (Foto: Reuters screenshot) Pucnjava u srednjoj školi u Texasu (Foto: Reuters screenshot) Foto: Reuters screenshot Pucnjava u srednjoj školi u Texasu (Foto: AFP) Pucnjava u srednjoj školi u Texasu (Foto: AFP) Foto: Afp Pucnjava u srednjoj školi u Texasu (Foto: AFP) Pucnjava u srednjoj školi u Texasu (Foto: AFP) Foto: Afp Dimitrios Pagourtzis (Foto: AFP/Galveston police) Dimitrios Pagourtzis (Foto: AFP/Galveston police) Foto: AFP/Galveston police +0 Dimitrios Pagourtzis (Foto: AFP/Galveston police) Galerija 1/5 >>
Jedna je osoba uhićena, a jedna je na ispitivanju nakon što je najmanje najmanje 10 ljudi poginulo u pucnjavi u srednjoj školi u američkoj saveznoj državi Teksas.

U srednjoj školi u Teksasu u jutarnjim je satima došlo do pucnjave nakon što je naoružani napadač upao u srednju školu Sante Fe i otvorio vatru. U pucnjavi je poginulo najmanje 10 osoba - 9 učenika i jedan profesor, a policija je potvrdila da su u školi i oko nje pronađeni eksplozivni uređaji.

Pročitajte i ovo Incident u Chicagu incident u Chicagu VIDEO Policija zaustavila muškarca jer nije bio vezan, a onda je počela drama: Ispalili su prema njemu 96 metaka za 41 sekundu Željko Cvrtila i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ilegalno oružje Cvrtila o pucnjavi na zagrebačkim ulicama: ''Treba više policije na cesti, a manje u kancelarijama''

Ed Gonzalez, šerif okruga u kojem se nalazi škola, rekao je da je većinu ubijenih čine učenici škole. Napadač je uhićen, a još jedna osoba se nalazi na ispitivanju. Također je rekao da su obje osobe vjerojatno učenici škole u kojoj se incident dogodio.

Napadač je, kako javljaju američki mediji pozivajući se na policijske izvore, identificiran kao 17-godišnji učenik Dimitrios Pagourtzis. Navodno je ušao u učionicu noseći kaput i majicu kratkih rukava s natpisom "Born To Kill" ("rođen za ubijanje"). Planirao je okončati napad samoubojstvom, ali se umjesto toga predao policiji, rekao je guverner Teksasa Greg Abbott.

U medijima su se pojavile fotografije njegova Instagram profila na kojima se nalaze razne slike oružja.

Učenica Dakota Shrader rekla je CNN-u da je čula pucnjeve tek nakon što se oglasio školski alarm.

"Svi smo, čim smo čuli alarm, počeli izlaziti iz učionica kao što to radimo kada vježbamo za požare", rekla je te dodala: "Zatim smo čuli tri pucnja, glasne eksplozije i učitelji su nam rekli da počnemo trčati."

Zamjenik ravnatelja izjavio je kako se osumnjičenik nalazi u pritvoru. Još se ne zna radi li se jednom od učenika.

O svemu se na Twitteru oglasio i američki predsjednik Donald Trump.

"Ovo već predugo traje u našoj zemlji. Previše godina i desetljeća. Tugujemo za izgubljenim životima i šaljemo našu ljubav svima na koje je utjecao ovaj stravični napad. Moja administracija napravit će sve što može kako bi zaštitila studente, škole i makla oružje iz ruku onih koji predstavljaju prijetnju", rekao je predsjednik SAD-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene