U subotu ujutro po lokalnom vremenu naoružani muškarac otvorio je vatru u sinagogi u američkom gradu Pittsburghu. U napadu je više osoba smrtno stradalo.

Galerija


Oko 10 sati po lokalnom vremenu u američkoj saveznoj državi Pennsylvaniji napadač je ušao u sinagogu u kojoj se upravo održavao obred te otvorio vatru. 

Vezani članci Andrea Topić Podignuta optužnica protiv četvorice zbog napada na novinarku ispred kuće bivšeg ministra Kujundžića Robert Bowers (Policijska fotografija) Otkriven identitet krvnika koji je ubio najmanje 11 osoba u sinagogi, vikao je "svi Židovi moraju umrijeti"

Ubio je najmanje 11, a ranio 6 osoba tijekom obilježavanja židovskog šabata u gradu Pittsburghu.

Policijski glasnogovornik Chris Togneri u izjavi medijima rekao je da je napadač svladan.

"Napadač je u pritvoru. U sinagogi imamo više žrtava. Imamo tri policajca koji su zadobili prostrijelne rane i u ovom trenutku nemamo više informacija jer još uvijek pregledavamo zgradu i pokušavamo otkriti je li situacija sigurna, postoji li više prijetnji unutar zgrade. Dakle, to je sve što imamo u ovom trenutku, ali ovaj napadač je u pritvoru" kaže Togneri.

Televizijska postaja KDKA prenosi kako je uhićen "bradati muškarac krupnije građe", pozivajući se na policijske izvore koji su otkrili i da je pri ulasku u hram uzvikivao "svi Židovi moraju umrijeti".

Do napada je došlo u sinagogi Tree of Life. Na Twitteru se oglasio i američki predsjednik Donald Trump napisavši da je u tijeku napad u Pittsburghu. Kasnije je u izjavi kazao da ovaj napad nema veze sa zakonima o kontroli oružja i da bi rezultati tog incidenta bili drugačiji da je u sinagogi bilo zaštite.