Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osumnjičeni u pritvoru

Pokolj u Pittsburgu: Najmanje 11 ubijenih i 6 ozljeđenih osoba u pucnjavi u sinagogi

Vojska na poprištu pucnjave Pensilvaniji (Foto: Reuters)
Vojska na poprištu pucnjave Pensilvaniji (Foto: Reuters) Reuters
Aktualno Galerija +0 Vojska na poprištu pucnjave Pensilvaniji (Foto: Reuters) Galerija 1/1 >>
U subotu ujutro po lokalnom vremenu naoružani muškarac otvorio je vatru u sinagogi u američkom gradu Pittsburghu. U napadu je više osoba smrtno stradalo.

Oko 10 sati po lokalnom vremenu u američkoj saveznoj državi Pennsylvaniji napadač je ušao u sinagogu u kojoj se upravo održavao obred te otvorio vatru. 

Pročitajte i ovo Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran" Policija ispred sinagoge u Berlinu na koju su bačeni molotovljevi kokteli U blizini je i vrtić Na sinagogu u Berlinu bačeni molotovljevi kokteli, incident zabilježen i tijekom očevida

Ubio je najmanje 11, a ranio 6 osoba tijekom obilježavanja židovskog šabata u gradu Pittsburghu.

Policijski glasnogovornik Chris Togneri u izjavi medijima rekao je da je napadač svladan.

"Napadač je u pritvoru. U sinagogi imamo više žrtava. Imamo tri policajca koji su zadobili prostrijelne rane i u ovom trenutku nemamo više informacija jer još uvijek pregledavamo zgradu i pokušavamo otkriti je li situacija sigurna, postoji li više prijetnji unutar zgrade. Dakle, to je sve što imamo u ovom trenutku, ali ovaj napadač je u pritvoru" kaže Togneri.

Televizijska postaja KDKA prenosi kako je uhićen "bradati muškarac krupnije građe", pozivajući se na policijske izvore koji su otkrili i da je pri ulasku u hram uzvikivao "svi Židovi moraju umrijeti".

Do napada je došlo u sinagogi Tree of Life. Na Twitteru se oglasio i američki predsjednik Donald Trump napisavši da je u tijeku napad u Pittsburghu. Kasnije je u izjavi kazao da ovaj napad nema veze sa zakonima o kontroli oružja i da bi rezultati tog incidenta bili drugačiji da je u sinagogi bilo zaštite.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene