Foto: AFP
Foto: AFP

U prosvjedima protiv Donalda Trumpa jedna je osoba ranjena.


Jedna osoba je ranjena u pucnjavi na prosvjedima protiv Donalda Trumpa u Portlandu, objavila je lokalna policija na Twitteru.

Policija je napadača opisala kao mladog afroamerikanca koji je nosio majicu s kapuljačom. Na prosvjednike je navodno pucao iz automobila. Policija traga za osumnjičenim.

Nakon pucnjave policija je počela razdvajati okupljene prosvjednike.

Prosvjedi u centru Portlanda nastavljeni su već treću noć. Prosvjednici su blokirali promet i bacali predmete na policiju koja je odgovorila suzavcem i pendrecima.

Sa spuštanjem mraka, na ulice Miamija, Atlante, Philadelphije, New Yorka, San Francisca, Portlanda i Oregona izašle su na tisuće prosvjednika, izražavajući ljutnju konzervativnom Trumpovom retorikom tijekom kampanje o useljenicima, muslimanima i ženama.

Trump je u četvrtak osudio Amerikance koji su prosvjedovali protiv njega, prozvavši pritom medije da su oni ti koji potiču te prosvjede, ali je devet sati poslije pohvalio strast prosvjednika prema SAD-u i obećao ujediniti podijeljenu zemlju.

"Sviđa mi se što su malene skupine prosvjednika prošle noći izrazile strast prema našoj velikoj zemlji. Svi ćemo se ujediniti i biti ponosni", poručio je republikanac Trump.

Prosvjednici protiv Trumpa zabrinuti su da će se tijekom njegova predsjedništva, koje započinje 20. siječnja iduće godine, kršiti građanska i ljudska prava Amerikanaca.