Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka farmaceutskog diva

Ovo do sada nije viđeno u farmaceutskoj industriji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od najvećih svjetskih farmaceutskih kompanija prestaje s dvije uobičajene, ali sporne prakse zbog čega će dio liječnika ostati bez dodatnih pogodnosti.

Poznati britanski farmaceutski gigant GlaxoSmithKline neće više plaćati liječnicima da promoviraju njihove proizvode i prestat će vezati kompenzaciju prodajnih predstavnika za broj prepisanih recepata liječnika, potvrdio je izvršni direktor Andrew Witty.

Pročitajte i ovo Nedostupan lijek - 1 Borba oboljelih od multiplog mijeloma Hrvatska spasonosni lijek ne daje novooboljelima: "Molim vas, odobrite ga! Ako ne za mene, onda barem za nekoga tko će se naći u situaciji u kojoj sam ja" Valentina Baus i Ana Gongola Šefica udruge proizvođača lijekova Ana Gongola o proizvodnji lijekova u Hrvatskoj: "Nestašica je uvijek bilo, ali naši ljekarnici su spretni"

Na taj se način završavaju dvije uobičajene prakse unutar farmaceutske industrije za koje kritičari ističu da predstavljaju sukob interesa, piše New York Times. Iako je ovu odluku donio samo GlaxoSmithKline, mnogi drugi vjerojatno razmišljaju o ovakvom potezu.

'Pokloni utječu na objektivnost liječnika'

Witty kaže da je odluka rezultat dugogodišnjeg nastojanja da se pokuša osigurati da 'kompanija ide u korak s načinom na koji se mijenja svijet'. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene