Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedna od najvećih svjetskih farmaceutskih kompanija prestaje s dvije uobičajene, ali sporne prakse zbog čega će dio liječnika ostati bez dodatnih pogodnosti.


Poznati britanski farmaceutski gigant GlaxoSmithKline neće više plaćati liječnicima da promoviraju njihove proizvode i prestat će vezati kompenzaciju prodajnih predstavnika za broj prepisanih recepata liječnika, potvrdio je izvršni direktor Andrew Witty.

Vezani članci Kristina može stajati (Foto: Dnevnik.hr) Kristinine suze dirnule su cijelu Hrvatsku, a danas ne skida osmijeh s lica: "Mislim da me još super stvari čeka u budućnosti" Slika nije dostupna Zbog duga veledrogerijama od 2,8 milijardi kuna bolnicama prijeti obustava lijekova

Na taj se način završavaju dvije uobičajene prakse unutar farmaceutske industrije za koje kritičari ističu da predstavljaju sukob interesa, piše New York Times. Iako je ovu odluku donio samo GlaxoSmithKline, mnogi drugi vjerojatno razmišljaju o ovakvom potezu.

'Pokloni utječu na objektivnost liječnika'

Witty kaže da je odluka rezultat dugogodišnjeg nastojanja da se pokuša osigurati da 'kompanija ide u korak s načinom na koji se mijenja svijet'. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook