Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prosvjedni pokret raste

Bijesni zbog policijske brutalnosti: Prosvjednici u Hong Kongu prekinuli željeznički promet u vrijeme najveće gužve

Prosvjednici u Hong Kongu blokirali željezničke postaje (Foto: AFP)
Prosvjednici u Hong Kongu blokirali željezničke postaje (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Prosvjednici u Hong Kongu blokirali željezničke postaje (Foto: AFP) Prosvjednici u Hong Kongu blokirali željezničke postaje (Foto: AFP) Foto: Afp Blokirane željezničke postaje u Hong Kongu u znak protesta protiv brutalnosti policije (Foto: Screenshot/Retuers) - 3 Blokirane željezničke postaje u Hong Kongu u znak protesta protiv brutalnosti policije (Foto: Screenshot/Retuers) - 3 Foto: Screenshot/Retuers Blokirane željezničke postaje u Hong Kongu u znak protesta protiv brutalnosti policije (Foto: Screenshot/Retuers) - 2 Blokirane željezničke postaje u Hong Kongu u znak protesta protiv brutalnosti policije (Foto: Screenshot/Retuers) - 2 Foto: Screenshot/Retuers +0 Blokirane željezničke postaje u Hong Kongu u znak protesta protiv brutalnosti policije (Foto: Screenshot/Retuers) - 1 Galerija 1/4 >>
Protuvladini prosvjednici prekinuli su promet podzemne željeznice u Hong Kongu za vrijeme jutarnje gužve u utorak u znak prosvjeda protiv policijske brutalnosti na nedavnim prosvjedima.

Na mnogim željezničkim postajama širom Hong Konga stotine prosvjednika blokirale su vrata željeznice da ih onemoguće u prometovanju u jutarnjim satima.

Tri velike linije podzemne željeznice obustavljene su ili jako kasne zbog prosvjeda od vremena odlaska na posao do sredine dana, pogađajući stotine tisuća stanovnika koji taj prijevoz koriste svaki dan.

Prosvjed je organiziran preko društvenih mreža, a slijedi nakon većeg prosvjeda preko vikenda uključujući dva masovna prosvjeda u subotu i nedjelju. U sličnim prosvjedima male skupine prosvjednika prekinule su javni prijevoz ili prosvjeduju na ulazima u vladine zgrade.

Pročitajte i ovo Međunarodna zračna luka u Hong Kongu (Foto: Anthony WALLACE / AFP) Žele demokraciju Prosvjednici zauzeli zračnu luku u Hong Kongu: "Svijet nas gleda, ovako ćemo im najlakše objasniti što se događa"

Pročitajte i ovo Hong Kong (Foto: Anthony WALLACE / AFP) Masovni prosvjedi Policija udara nenaoružane prosvjednike palicama i štitovima, na ulicama Hong Konga tisuće ljudi

Prosvjedni pokret počeo je 6. lipnja protiv prijedloga zakona koji bi dopustio izručenje Kini. Proteklih tjedana prerastao je u veći prosvjed protiv hongkonških vlasti, kao i protiv policijske brutalnosti.

Interventna policija u subotu je lovila prosvjednike na željezničkoj postaji Yuen Long na Novim Teritorijima udarajući ih palicama i ispaljujući suzavac u pokušaju da očiste zgradu. Tjedan prije policija je bila odsutna više od sat vremena dok su naoružani huligani tukli prosvjednike i putnike na postaji nakon još jednog prosvjeda.

Hong Kong, bivša britanska kolonija, posebna je administrativna regija Kine s posebnim pravima i povlasticama zajamčenima do 2047. godine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene