Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv Macronove reforme

FOTO/VIDEO Prosvjednici blokirali ulaz u neke od najpoznatijih atrakcija: Turisti ogorčeni, uključila se policija

Aktualno Galerija Prosvjednici blokirali ulaz u muzej - 4 Prosvjednici blokirali ulaz u muzej - 4 Foto: Screenshot Prosvjednici blokirali ulaz u muzej - 3 Prosvjednici blokirali ulaz u muzej - 3 Foto: Screenshot Prosvjednici blokirali ulaz u muzej - 2 Prosvjednici blokirali ulaz u muzej - 2 Foto: Screenshot Prosvjednici blokirali ulaz u muzej - 1 Prosvjednici blokirali ulaz u muzej - 1 Foto: Screenshot +0 Pariz Galerija 1/5 >>
Sindikalni prosvjednici ogorčeni potezom predsjednika Emmanuela Macrona da bez glasanja u parlamentu podigne dob za odlazak u mirovinu u Francuskoj blokirali su u ponedjeljak ulaz u pariški muzej Louvre, čime su frustrirali mnoštvo posjetitelja.

Manji broj prosvjednika okupio se ispred staklene piramide Louvrea i mirno demonstrirao protiv plana da većina Francuza radi do 64. godine kako bi se uravnotežio mirovinski proračun.

"U mirovinu sa 60 - radi manje da živiš dulje", pisalo je na jednom transparentu.

Red razočaranih turista provlačio se dvorištem Muzeja.

"Ovo je smiješno, dolazimo sa svih strana svijeta sa svojom djecom u posjet muzeju i smiješno je da 20 ljudi blokira ulaz", rekao je Samuel, meksički turist.

Prosvjednici blokirali ulaz u muzej - 4 Prosvjednici blokirali ulaz u muzej - 2 (Foto: Screenshot)

"Stvarno razumijem zašto prosvjeduju i to je sasvim pošteno. No svi bismo željeli vidjeti Mona Lisu, ali nema veze", rekla je Jane, posjetiteljica iz Londona.

Zaposlenici Louvrea bili su među prosvjednicima ispred slavnog muzeja. Posjetiteljima se obratila turistička vodičica Louvrea. "Nadamo se da razumijete naše razloge", rekla je.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Parizu Protiv Macronove reforme FOTO/VIDEO Žestoki prosvjedi u Francuskoj: Milijuni na ulicama, blokirani kolodvori, razbijeni i zapaljeni izlozi, policija baca suzavac

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Francuskoj - 4 Gnjev i prijezir prema Macronu Francuzi su bijesni: Otkazani letovi, zatvorene škole, smeće na ulicama...

Prosvjed je uslijedio dan uoči desetog kruga štrajkova diljem zemlje i uličnih marševa, povremeno popraćenih nasiljem u francuskim gradovima zbog reforme mirovinskog sustava.

U odvojenom slučaju pariška policija objavila je da provodi operaciju sprječavanja neovlaštenih okupljanja ispred Centra Pompidou, još jednog znamenitog muzeja u Parizu. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene