Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sasvim pristojna plaća

Želite zarađivati više od 4000 eura u Njemačkoj? Pogledajte čime se morate baviti

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U Njemačkoj prosječni Google zaposlenik zaradi 4100 eura mjesečno, što godišnje ispadne više od 49 tisuća eura.

Prosječni Google zaposlenik u Njemačkoj s punim radnim vremenom zarađuje oko 4100 eura mjesečno što godišnje ispada oko 49.200 eura, objavio je njemački Zavod za statistiku, no ne navodi se radi li se o neto ili bruto plaći.

Pročitajte i ovo Oteretni kanal Sava-Odra - 1 vodostaj u padu FOTO Spasio Zagreb od poplava, ostavio teška oštećenja: Pogledajte kako danas izgleda oteretni kanal Sava-Odra

Iako se ovo čini kao velika plaća, u SAD-u kažu da u prosjeku zarađuju oko pet puta više što potvrđuju i podaci iz 2022. godine u kojoj je prosječna plaća zaposlenika američkog Googlea bila oko 255.227 eura, piše Fenix.

Podaci su prikupljeni na temelju anketa u kojima je 12.000 zaposlenika dobrovoljno iznijelo podatke o tome koliko zarađuju u Googleu. Prema podacima ankete, u Googleu najviše zarađuju programeri softvera koji godišnje zarade oko 654 tisuće eura. U ostalim odjelima poput dizajna, prodaje i prava, najviše plaće dosežu protuvrijednost do 364 tisuće eura.

Pročitajte i ovo Ilustracija u Slavoniji Vlak naletio na prazan automobil i iskliznuo iz tračnica: Uhićen mladi vozač

Kako navodi Savezna agencija za zapošljavanje, prosječna godišnja plaća na menadžerskoj poziciji u razvoju softvera u Njemačkoj iznosi oko 81 tisuću eura. To je i dalje manje nego u SAD-u, no razliku donekle opravdavaju viši troškovi života u SAD-u.

Šef Googlea Sundar Pichai navodno je u 2022. godini zaradio oko 206 milijuna eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene