Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove operacije

Srušen ukrajinski helikopter: 'Imamo puno mrtvih. Možda više od 20 ljudi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proruski su separatisti nakon "puno muke" uspjeli zaustaviti napredovanje vladinih snaga dublje u gradsko središte.

15:50 - Vojni helikopter ukrajinske vlade srušen je iznad Slavjanska. Pilot je preživio, javlja ministarstvo obrane.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Slika nije dostupna Sukobi se nastavljaju 'Grad je doslovno prazan, a bombardiranje se nastavlja'

Ukrajina: Novi sukobi u Slovjansku, u Odesu poslana specijalna policija

Oko 20 boraca odanih Moskvi poginulo je u borbama s vladinim snagama u istočnom ukrajinskom gradu Slovjansku, potvrdili su u ponedjeljak proruski separatisti.

"Imamo puno mrtvih. Možda više od 20 ljudi", kazao je predstavnik pobunjenika za agenciju Interfax. Dodao je da su proruski separatisti nakon "puno muke" uspjeli zaustaviti napredovanje vladinih snaga dublje u gradsko središte. Pobunjenici su također potvrdili da u svojim redovima imaju oko 15 ranjenih.

Ukrajinski ministar unutarnjih poslova Arsen Avakov, koji se nalazi u vojnom logoru sjeverno od Slovjanska, kazao je da su u toj operaciji četvorica vojnika poginula, dok je oko 30 ranjeno. Zauzet je, kako je rekao, televizijski toranj u južnom predgrađu Andrejevka. Prema njegovim riječima, pobunjenici raspolažu teškim naoružanjem, uključujući i minobacače. Borbe se nastavljaju, a pobunjenici koriste civilno stanovništvo kao "štit" te pale kuće, doznaje se iz priopćenja ministarstva unutarnjih poslova.

Zauzeto sjedište policije u Odesi, oslobođeno 67 aktivista

Vlada u Kijevu je ranije priopćila da je započela novu operaciju u pokušaju gušenja pobune u Slovjansku, za koju tvrde da ima aktivnu potporu Rusije. Ukrajinska vojska i snage ministarstva unutarnjih poslova su u potpunosti okružili grad s oko 100.000 stanovnika, kazali su zapovjednici.

Privremeni predsjednik Oleksandar Turčinov je kazao da će se "operacija nastaviti i polučiti rezultate". Priznao je, međutim, da operaciju ometa lokalno stanovništvo koje podupire separatiste i da to uvelike komplicira "protuterorističku operaciju". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene