Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove akcije

Ukrajina: Novi sukobi u Slovjansku, u Odesu poslana specijalna policija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinsko ministarstvo unutarnjih poslova poslalo je dodatne specijalne snage u Odesu i specijalna postrojba kijevske nacionalne garde već je stigla u tu crnomorsku luku u ponedjeljak, a u Slovjansku su nastavljeni sukobi, javljaju ukrajinski i ruski mediji.

"U Odesu su stigle snage za posebne namjene ministarstva unutarnjih poslova Kijev-1. To je jedna od postrojbi nedavno sastavljenih od građanskih aktivista", izjavio je ukrjainski ministar unutarnjih poslova Arsen Avakov. U sukobima i požaru u Odesi u petak 46 ljudi je poginulo, a više od 200 je ozlijeđeno.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jedna od sankcija Rusija upozorava Europu: Naša je odmazda spremna! Ilustracija Napad na grad Rusi raketama napali veliki ukrajinski grad, stradale četiri osobe, među njima i dijete

Više od 2.000 proruskih aktivista zauzelo je u nedjelju sjedište policije u Odesi. Masa prosvjednika se okupila nasuprot sjedišta policije tog grada i zatim je u kamionu stigla skupina mladih koji su se tim vozilom probili u sjedište policije gdje su zahtijevali puštanje uhićenih.

'CIA i FBI savjetuju ukrajinsku vladu'

Prema podacima mjesne policije nakon tog napada je pušteno 67 uhićenih u petak, ili polovica osumnjičenih koji su uhićeni nakon sukoba. U Slovjansku, gdje ukrajinske vlasti provode operaciju u svrhu preuzimanja kontrole nad tim gradom koji je u rukama proruskih separatista, u ponedjeljak su obnovljeni sukobi.

Mediji javljaju da zasad nema informacija o poginulima i ranjenima te da su sukobi počeli u blizini televizijskog tornja. Po nekim informacijama, ukrajinske snage su zauzele televizijski toranj u predgrađu Slovjanska.

Predstavnici separatista javljaju o napadu ukrajinske vojske na kontrolne točke u gradu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene