Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasna zemlja

Pronađeno tijelo nestalog novinara: Ubijen tupim predmetom u glavu, poznato o čemu je zadnje pisao

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Neovisni meksički novinar koji je nestao 9. kolovoza pronađen je mrtav u državi Sonori, na sjeverozapadu, priopćilo je u utorak državno tužiteljstvo.

Tijelo Juana Arjona Lopeza (62), osnivača informativnog portala na Facebooku "A que le temes" ("Čega se bojiš") pronađeno je u gradu San Luisu Rio Coloradu, blizu granice sa Sjedinjenim Državama, rekla je novinarima državna tužiteljica Sonore Indira Contreras.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Ostao bez teksta VIDEO Novinar jednim pitanjem zaledio Vučića: "Čestitam, pobijedili ste" Tucker Carlson intervjuira Vladimira Putina oglasio se na mrežama Novinar koji je intervjuirao Putina otkrio detalje iza kamere: "Ima jednu naviku..."

Uzrok smrti, navodi tužiteljstvo, je udarac u glavu tupim predmetom.

"Nijedan motiv u istrazi se ne može isključiti", rekla je Contreras.  Kako navode Reporteri bez granica, Arjon je uz novinarski posao radio i u lokalnom restoranu.

Trinaest novinara je ubijenood početka godine u Meksiku koji je među najopasnijim zemljama za to zanimanje u svijetu, navode Reporteri. Ova organizacija zasad ne ubraja Arjona među te žrtve.

Zadnji napisi

Meksička vlada pak navodi da je u 2022. ubijeno deset novinara jer računa samo one koji su izgubili život obavljajući svoj posao.

Juan Arjon Lopez osnovao je stranicu "A que le temps" 2020., gdje je objavljivao različite informacije. Njegovi zadnji napisi objavljeni 2. kolovoza govore o vraćanju predmeta ukradenih u jednom domu i o zapljeni droge.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene