Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prodi naložio Sloveniji da ne ometa ulazak RH u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Italija i Hrvatska imaju odlične odnose, premda je potrebno riješiti još neke male probleme, a Slovenija mora podupirati ulazak Hrvatske u Europsku uniju, odgovorio je talijanski premijer Romano Prodi dopisniku Nove TV na pitanje o talijansko-hrvatskim odnosima.

Prodi je tijekom konferencije za novinare, koju je održao u Udruženju stranih novinara u Rimu, čuvenoj Stampa Esteri, naglasio zauzimanje talijanske vanjske politike za uključenja Balkana u EU i stanje na Srednjem Istoku i Sredozemlju. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna u srijedu Putin i Xi Jinping najavili razgovor, situacija sve napetija: "Agresivna retorika zahtijeva raspravu nas i Kineza" Slika nije dostupna procvala ljubav Dva najmoćnija čovjeka u državi jedan o drugom nisu birali riječi, a sad su se složili oko nekoliko bitnih tema. Na pitanje jesu li stali na loptu, dali znakovite odgovore

Glede odnosa s Hrvatskom, Prodi je kazao kako su oni "dobri, dapače odlični, kako moji osobni, tako i cijele Italije" koja djeluje na ulasku Hrvatske u Europsku Uniju, u koju trebaju ući sve balkanske zemlje, "ako one to žele". 

Glede ulaska Hrvatske u EU, Prodi je kazao kako je i Slovencima kazao da ne smiju zatvarati vrata pred Hrvatskom, dapače. 

"Rekao sam Slovencima kako ću učiniti sve za njihov ulazak u EU, ali kako oni ne smiju zatvarati vrata, već djelovati na ulasku i Hrvatske u EU", odgovorio nam je Prodi a glede bilateralnih odnosa "postoje sa Zagrebom neka sitna pitanja koja trebamo riješiti", te kako ce Slovenija, Hrvatska, Italija i Eurpska komisija, svi zajedno, naći ćemo riješenje" za te male probleme. 

Glede pregovora o Kosovu Prodi je kazao kako Italija ne očekuje samo riješenje u pregovorima trojke (SAD, Rusija i EU), već predlaze i mjere za približavanje Srbije europskim integracijama, među kojima ukidanje viza za srbijanske građane, te promicanje Srbije u kandidata za ulazak u EU.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene