Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojica iz jaslica

Priznao ubojstva i ne kaje se

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Priznao je ubojstvo dvije bebe i zaposlenice', rekao je branitelj ubojice iz jaslica te dodao kako 20-godišnjak poriče ubojstvo 73-godišnje starice za koje je također osumnjičen.

Odvjetnik ubojice s maskom Jaak Haentjens rekao je na konferenciji za novinare kako je Kim svjestan toga da je učinio nešto 'neljudski', a istražitelji dodaju kako imaju dokaze koji upućuju na to da je želio napasti još dva dječja vrtića, prenosi AP. 'Mislim da žali zbog toga što je učinio, ali pretjerano bi bilo kada bih rekao da se kaje', rekao je odvjetnik, a prenio BBC.

Pročitajte i ovo Screenshot U policijskoj postaji Šokantno otkriće: Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke nije umro prirodnom smrću? Slika nije dostupna Planirao pokolj u još jednom vrtiću VIDEO: Napadač iz jaslica smijao se sucima

>> VIDEO: Napadač iz jaslica smijao se sucima 

>> VIDEO: Tisuće Belgijaca u mirnoj povorci sjećanja

'Misterij je zašto je izabrao bebe za svoj krvavi pohod. Ja želim znati zašto je to učinio, a i on također te je spreman surađivati u tom pogledu', dodao je odvjetnik i otkrio novinarima kako je dugo razgovarao s Gelderom koji mu je povjerio nekoliko stvari iz svoga života.

>> VIDEO: Napadač iz jaslica smijao se sucima

Kim de Gelder u petak je s crno-bijelom maskom upao u jaslice u belgijskom gradu Dendermondeu. Bio je naoružan noževima i sjekirama i napao je bebe i zaposlenike. Pri tom je dvije bebe i zaposlenicu usmrtio, a ranio još trinaestoro ljudi. Nakon toga se odvezao bicikom prema drugom vrtiću, u kojem je prema navodima policije, namjeravao napraviti još jedan pokolj, ali ga je policija pronašla i uhitila.

Njegovi poznanici tvrde da je bio povučen i da se nije ni s kim družio, nije imao hobija, a stan u kojem je živio sam bio je namješten 'spartanski'. Jedan Gelderov školski kolega kaže da mu je nadimak bio 'Sotona'., dok konobar koji ga se sjeća sa obiteljskih zabava kaže da je otac prema njemu bio veoma strog.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene