Obavijesti Video Pretražite Navigacija
još jedna

"Nestala je s radara": Privatnu Cessnu pratili zrakoplovi NATO-a, srušila se kod obale Latvije

Cessna, ilustracija
Cessna, ilustracija Foto: Getty Images
Privatna Cessna srušila se u nedjelju navečer kod obale Latvije, objavila je švedska spasilačka služba, pošto su je pratili zrakoplovi NATO-a.

Cessna 551 registrirana u Austriji letjela je iz Jereza na jugu Španjolske, odakle je krenula u 14:56 sati po srednjoeuropskom vremenu bez navedenog odredišta, po portalu FlightRadar24.

Skrenula je dva puta, kod Pariza i Koelna, da bi se potom uputila ravno preko Baltika, preletjevši švedski otok Gotland. U 19:37 po srednjoeuropskom vremenu brzo je počela gubiti na brzini i visini.

Pročitajte i ovo Sudar zrakoplova u Las Vegasu istražuje se uzrok Tragedija kod aerodroma: Dva aviona sudarila se u zraku, nema preživjelih

Pročitajte i ovo Teodor Goričanec, pilot ZA DNEVNIK NOVE TV Noćna mora svakog pilota - što kad se motor aviona ugasi tijekom leta? Pilot koji je uspio Cessnom sletjeti na autocestu otkriva: "Vrlo je bitan faktor..."

"Saznali smo da se zrakoplov srušio u more sjeverozapadno od grada Ventspilsa u Latviji", rekao je glasnogovornik švedske spasilačke službe. "Nestao je s radara", dodao je.

U akciju spašavanja poslan je litavski borbeni helikopter na zahtjev Latvije, rekao je glasnogovornik litavskog ratnog zrakoplovstva. NATO-ovi borbeni zrakoplovi bazirani u Estoniji pratili su zrakoplov, rekao je litavski glasnogovornik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene