Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DRUŽIO SE I S TRUMPOM

Kontroverzni američki milijarder Jeffrey Epstein, koji je bio optužen za pedofiliju, pronađen mrtav u zatvoru

Jeffrey Epstein (Foto: AFP)
Jeffrey Epstein (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Jeffrey Epstein (Foto: AFP) Jeffrey Epstein (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Jeffrey Epstein (Foto: AFP) Galerija 1/2 >>
Jeffrey Epstein, američki milijarder optužen za spolno nasilje i trgovinu seksualnim robljem, u petak navečer u ćeliji na Manhattanu, oduzeo si je život.

Poziv hitnim službama o zatvoreniku kojemu je stalo srce, upućen je u 6:38. Oko 7:30 viđen je muškarac koji sliči na Epsteina kako ga izvoze na kolicima iz zatvora na Manhattanu i odvoze prema bolnici, piše New York Post.

Pročitajte i ovo Ilustracija Progovorio i pilot Lolita Express - mračna tajna koja povezuje Clintona, Trumpa i Eipsteina: Žrtve otkrile detalje paklenog aviona i kreveta na kojem su ispunjavale bolesne fantazije bogataša Jeffrey Epstein (Foto: AFP) Epsteinovi dokumenti Lista od koje strahuje svijet: "On voli mlađe djevojke, a za njega su organizirali maloljetničke orgije"

Prije dva tjedna, 66-godišnji Epstein stavljen je pod nadzor jer se vjeruje da je pokušao samoubojstvo. Pronađen je onesviješten s ozljedama na vratu. No, nije jasno, pišu američki mediji, kako je te ozljede zadobio. Prema jednom izvoru iz zatvora ozljede si je nanio sam, a prema drugom, moguće je da ga je napao netko od zatvorenika.

Američki mediji pišu da je izvršio samoubojstvo. Dogodilo se to samo dan nakon što su objavljeni dokumenti koji otkrivaju razmjere zlostavljanja djevojaka u njegovim kućama u Palm Beachu, New Yorku i Djevičanskim otocima.

Epstein, koji je uhićen 6. srpnja, odbacio je optužbe za trgovinu desecima maloljetnica koje su trebale postati seksualno roblje, od 2002. do 2005.

Bio je u zatvoru na Manhattanu dok je čekao da se riješi njegova žalba na odluku suca koji nije dopustio da bude u kućnom pritvoru u luksuznoj njujorškoj četvrti Upper East Sideu.

Prve optužbe za spolno zlostavljanje pojavile su se još 2005., nakon što je jedna pomajka kontaktirala policiju u Palm Beachu te im rekla da je njezinu 14-godišnju pokćerku u Epsteinovu vilu odvela jedna žena. Navodno joj je bilo plaćeno 300 dolara da se skine i masira Epsteina. To je pokrenulo 11-mjesečnu istragu u kojoj je sudjelovao i FBI. Međutim, iz nekog razloga sudac je tada odbacio optužbe

Krug prijatelja i poznanika Jeffreyja Epsteina uključuje mnoga zvučna imena s američke javne scene, a među njima i trenutačni predsjednik Donald Trump. Prijatelji i poznanici su mu bili Bill Clinton, princ Andrew, Leslie Wexner, osnivač kompanije koja u svom vlasništvu ima Victoria’s Secret...

Ne ustručavajte se potražiti pomoć

Ako se vi ili netko vama blizak suočava s određenim psihološkim poteškoćama ili se jednostavno nalazite na životnom raskršću u potrazi da pravom odlukom nemojte se nikad ustručavati i pitati za pomoć i razgovor. Donosimo vam nekoliko kontakata gdje možete porazgovarati s punim povjerenjem sa stručnjacima koji će vam sigurno pomoći:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida pri KBC-u Zagreb

Nazovite na telefon 01-2376-470 kad god vam zatreba pomoć od 0 do 24 sata, liječnici su uvijek spremni porazgovarati s vama i pomoći vam.

U Centar za krizna stanja pri KBC Zagreb možete doći i bez najave i uputnice svakim danom između 8 i 20 sati.

Hrabri telefon

Ako ste maloljetno dijete ili roditelj koji se suočava s različitim odgojnim izazovima možete se obratiti stručnjacima na Hrabrom telefonu.

Ako ste dijete nazovite na besplatni broj 116-111. A broj Hrabrog telefona za mame i tate je 0800-0800. Linija je otvorena svakim radnim danom od 9-20h.

Psihološki centar TESA

Psihološki centar TESA je udruga koja već 25 godina daje besplatnu psihološku pomoć i podršku zdravom razvoju građana.

Nazovite na broj: 01/48 28 888 - radnim danom od 10 do 22h ili im se javite mailom za savjet: psiho.pomoc@tesa.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene