Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Raskošan Božić

Prima socijalnu pomoć i uštedjela je 18.000 kuna, kako?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok se mnoge obitelji brinu kako će si ove godine priuštiti blagdanski stol, jedna nezaposlena samohrana majka otkrila je javnosti da prima toliko socijalne pomoći da će potrošiti 2.000 funti (više od 18.000 kuna) na darove, odjeću i zabavu.

Majka Leanne Broderick planira kupiti 20 darova svakom od svoje djece, uključujući dizajnersku odjeću, Burberryja i Ralph Laurena, iPadove i zlatni nakit, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Domagoj Hajdukovic Upis države na nekretnine Hajduković: "Sustav socijalne pomoć se pretvara u križanca bankara i lihvara" Marin Piletić - 1 SKANDAL S PEDOFILOM Ministar Piletić za Dnevnik Nove TV: "Ministarstvo je u izmjene Zakona o radu uključilo i odredbu da nitko s djecom ne može raditi bez potvrde o nekažnjavanju"

Ova 20-godišnjakinja, koja nikada nije radila, godišnje od države dobije 15.500 funti (više od 140.000 kuna). Kaže da ne traži posao jer joj je dovoljno dobro i sa socijalnom pomoći. 'Prošle sam godine uštedjela 2.500 dolara i obje moje kćeri su dobile po 50 poklona. Ove sam godine uštedjela 2.000 funti i svaka će dobiti po 20 poklona', rekla je Leanne.

Školu je napustila sa 16 godina. 'Ne zanima me što to živcira ljude. Ja nikoga ne iskorištavam, samo štedim', objasnila je kako je moguće da toliko puno troši na poklone, te dodala kako nema smisla raditi posao koji je slabo plaćen, ako je moguće od države dobiti veću socijalnu pomoć od potencijalne plaće.

>> Kući Djeda Božićnjaka raduju se i mali i veliki!

Kao samohrana majka dvoje djece, Leanne ima pravo na dvosobnu stambenu jedinicu koja se dodjeljuje socijalnim slučajevima. Osim toga svaki mjesec prima novčanu pomoć u iznosu od 1.290 funti.

Novac koji će potrošiti za Božić je ušteđevina koju je svaki mjesec 'podebljavala' sa 250 funti. 'Svatko tko misli da ljudi koji žive od socijalne pomoći ne zaslužuju lijepe stvari, pričaju gluposti. Ja kao majka radim 24 sata, svaki dan. Porezni obveznici znaju da na ovaj način odgajam dvije predivne djevojčice', kaže Leanne.

Sljedeće godine vlada reže budžet za socijalnu pomoć, pa će tako i sljedeći Božić za Leanne biti malo 'mršaviji'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene