Obavijesti Video Pretražite Navigacija
operacija first light

Golema akcija Interpola: Uhićeno više od 4000 ljudi, zaplijenjene stotine milijuna dolara

Internetska prijevara
Internetska prijevara Foto: Getty Images
Interpolova operacija "First Light" rezultirala je uhićenjem više od 4000 osoba unutar 61 zemlje zbog internetskih prijevara.

U golemoj međunarodnoj policijskoj operaciji protiv prijevara na internetu uhićeno je više od 4000 ljudi i zaplijenjeno 257 milijuna američkih dolara, objavio je u četvrtak Interpol.

U operaciji, provedenoj u 61 zemlji, zaplijenjeno je 6745 bankovnih računa i identificirano 14643 sumnjivaca.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović na promociji polaznika vojnih škola - 4 Hrvatskoj fali vojnika Milanović o uvođenju obaveznog vojnog roka: "To nije odluka za debatne klubove"

Operacija nazvana "First Light", koja je trajala nekoliko mjeseci, imala je za metu u prvom redu investicijske prijevare, na lažnim internetskim prodajnim mjestima, zatim phishing (tehnika koju se koristi kako bi se došlo do osobnih podataka žrtve), krađe identiteta i romantične prijevare.

Pročitajte i ovo Ilustracija znali su i šutjeli Uhićena zatvorska liječnica i čuvari: Cimeri silovali starca drškom metle, tjerali da pije mokraću, na kraju je umro

Policijske snage zaplijenile su gotovo 135 milijuna američkih dolara u novcu i dva milijuna dolara u kripto valutama. Zaplijenjeni su i imovina, nakit i luksuzna vozila u vrijednosti većoj od 120 milijuna dolara, objavio je Interpol.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene