Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prijetnje beogradskoj predsjednici sudskog vijeća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica sudskog vijeća Specijalnog suda za borbu protiv organiziranog kriminala koje sudi optuženima za atentat na premijera Zorana Đinđića, sutkinja Nata Mesarević dobila je prijetnje na svoj službeni mobilni telefon.

"Uznemirena sam, jer sam na službeni broj dobila prijetnje i molim sve da sud ostave da radi svoj posao", kazala je sutkinja Mesarević u ponedjeljak u sudnici, u nastavku procesa za atentat na premijera.

Pročitajte i ovo Ilustracija Novi incident Užas u Splitu! Muškarac pratio ženu automobilom i prijetio joj nožem: "Kći je samo govorila - Mama vozi, mama vozi!" Kolinda na skupu podrške - 3 subota u zagrebu Grabar Kitarović otkrila vraća li se u hrvatsku politiku: "Ne želim da ispadne da sam lagala"

Kako tvrdi Radio B92, prijetnje su sutkinji Mesarević upućene s telefonskog broja koji pripada upravniku beogradskog Centralnog zatvora Miroslavu Miciću, ali MMS poruka nije poslana s njegovog telefonskog aparata već je zloporabom kompjutorskog softvera poslana s nepoznate lokacije, uz lažno prikazivanje njegovog broja.

Najnovije prijetnje sutkinji Mesarević tek su dio prijetnji koje su upućene nadležnima za vrijeme suđenja, koje je počelo u prosincu 2003. godine i koje je sada u završnoj fazi.

Sutkinja Mesarević zamijenila je na mjestu predsjedajućeg sudskog vijeća suca Marka Kljajevića koji je zbog pritisaka napustio suđenje prošloga ljeta.

Prijećeno je i glasnogovornici Specijalnog suda, sutkinji Maji
Kovačević Tomić kojoj je u dva navrata oštećen i automobil. Meta prijetećih poziva i nikad razjašnjenog napada bila je prije dvije godine i sestra ubijenog premijera Gordana Đinđić.

Javnost je također kao pokušaj zastrašivanja shvatila i svojedobni dolazak u sudnicu nekoliko pripadnika postrojbe za specijalne operacije (JSO), raspuštene nakon atentata na premijera u ožujku 2003. godine, u majicama sa slikom vuka razjapljenih čeljusti, što je bio zaštitni znak te postrojbe.

Za ubojstvo premijera optuženi su, osim Ulemeka Legije, pripadnici JSO-a i kriminalnog "zemunskog klana", od kojih su petorica - od ukupno 13 optuženih - još u bijegu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene