Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sretno se vratili kući

Burni medeni mjesec: Preživjeli požar, poplavu, potres, nuklearnu katastrofu...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedski par uistinu je sretan što je živ stigao kući nakon četveromjesečnog medenog mjeseca tijekom kojeg ih je u snježna mećava zahvatila u Munichu, ciklon u Carinsau, šumski požar u Perthu, poplave u Queenslandu, potres na Novom Zelandu i nuklearna katastrofa u Japanu.

Stefan i Erika Svanstrom, koji imaju kćerkicu Elinor, vjenčali su se u studenom prošle godine te odmah krenuli na bračno putovanje. Čim su došli u Njemačku, u Munich, započela je mećava, kasnije zbog svoje snage prozvana 'oluja stoljeća', piše Theaustralian.com.

Pročitajte i ovo Tri osobe pregazio vlak u Švedskoj Nisu ga vidjeli Velika tragedija u Švedskoj: Teretni vlak pregazio troje ljudi Ilustracija Velika prijetnja "Ako Ukrajina padne, ovo je sljedeća meta": Bivši general otkrio Putinov sljedeći cilj

32-godišnja novopečena supruga, za The London Times je rekla da su usprkos neslavnom početku oboje mislili 'kako će sada stvari krenuti na bolje'. 'Zaljubljeni su i prekrasno nam je, jedva čekamo na skrivene plaže u Aziji', ispričala je Erika.

No, kada su stigli na Bali umjesto sunca dočekao ih je monsun. U siječnju su se zaputili u Australiju, gdje je njihovo 'putovanje iz noćne more' dobilo novi zamah. Počelo je s šumskim požarom u Perthu, nastavilo se s poplavama u Brisbaneu, pa dodatno pogoršalo ciklonom u Cairnsu koji ih je natjerao da 24 sata provedu u skloništu s 2500 stranaca.

Nakon australske avanture, par je otišao u na Novi Zeland, u grad Christchurh. Stigli su netom nakon što je grad pogodio razorni potres magnitude 6.3 stupnja. 'Bilo je strašno, cijeli grad je izgledao kao da je ratna zona i sve je bilo u kolapsu', ispričala je Erika.

Sljedeća destinacija njihovog medenog mjeseca bio je Tokio. Dva dana nakon što su Stefan i Erika stigli, japanski glavni grad pogodio je potres jakosti 9 stupnjeva po Richteru te izazvao tsunami i nuklearnu katastrofu. 'Bili smo prestravljeni, sve se treslo, krovovi su padali s kuća', ispričao je Stefan koji je i 2004. godine preživio tsunami u Indoneziji.

Par se u jednom komadu i bez ogrebotine vratio u Stockholm 29. ožujka, nakon što je obišao i krajnju destinaciju, Kinu, gdje ih na sreću nije zatekla niti jedna prirodna katastrofa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene