Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preuzeli odgovornost

Terorizam u Makedoniji - Iza napada na policijsku postaju stoji OVK

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Utvrđen je identitet petorice napadača.

Odgovornost za napad na policijsku postaju na sjeveru Makedonije, u mjestu Gošinci, preuzela je Oslobodilačka vojska Kosova (OVK). Pozvala je na mobilizaciju 'protiv represije i diskriminacije Albanaca' a dopis je potpisao 'komandant Fljamuri', javlja B92 pozivajući se na prištinske medije.

Četrdeset naoružanih osoba zauzelo je u noći s utorka na srijedu postaju, a nosili su oznake OVK. Makedonska policija uspjela je jučer tijekom dana vratiti postaju pod nazor.
Glasnogovornik makedonskog ministarstva unutarnjih poslova Ivo Kotlevski kazao je kako je za incident, prema prvim informacijama, odgovorna grupa iz Gnjilana čiji je lider izvjesni komandant Dževahir Ademi.

Pročitajte i ovo Vanja Gjorčevska nema je od ponedjeljka Ovo je Vanja (14), nestala je na putu do škole, traže je cijela regija i Interpol: "Zaista mislim da je oteta!" Slika nije dostupna Ubojstva kod jezera Albanci pozivaju na prosvjed protiv uhićenja u akciji 'Monstrum'

Vratili kontrolu nad policijskom postajom, u tijeku velika potjera!

Makedonska Alfa televizija javila je kako je utvrđen identitet petorice od 40 napadača, također navodeći da su svi iz Gnjilana i da je njihov vođa Dževair Ademi.

Makedonski predsjednik sazvao je hitni sastanak najviših državnih dužnosnika koji će razmatrati sigurnosnu situaciju u zemlji.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene