Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teroristički napad

40 naoružanih Albanaca zauzelo policijsku postaju u Makedoniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naoružane osobe nosile su oznake Oslobodilačke vojske Kosova, a u Makedoniji su napad okvalificirali kao teroristički čin.

Četrdeset naoružanih i maskiranih Albanaca, s oznakama OVK (Oslobodilačke vojske Kosova) zauzelo je tijekom noći policijsku postaju u makedonskom selu Gošince, u blizini sjeverne granice zemlje, javlja B92. Informaciju je potvrdilo i makedonsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Pročitajte i ovo Vanja Gjorčevska nema je od ponedjeljka Ovo je Vanja (14), nestala je na putu do škole, traže je cijela regija i Interpol: "Zaista mislim da je oteta!" Slika nije dostupna Ubojstva kod jezera Albanci pozivaju na prosvjed protiv uhićenja u akciji 'Monstrum'

Četiri policajca koji su bili na dužnosti su pretučeni, zarobljeni, a ona pušteni.

Kako je objavljeno, napad je okvalificiran kao teroristički čin, a izvele su ga najvjerojatnije osobe s Kosova.

Glasnogovornik makedonskog ministarstva unutarnjih poslova Ivo Kotevski, napadači su bili dobro naoružani, nosili su uniforme i maske s oznakama OVK te su razgovarali na albanskom jeziku dok je s policajcima jedan komunicirao na 'lošem makedonskom'.

'Mi smo OVK. Ne želimo Ohridski sporazum. Hoćemo svoju zemlju! Neka nitko ne dolazi, sve ćemo likvidirati', navodno je rekao jedan od napadača.

'Tužit ćemo Srbiju za genocid i tražiti ratnu odštetu'

Policajce su istukli i sve snimili video, ali su im ostavili ključeve od lisica i dali im pola sata da pobjegnu. Zaprijetili su im da će ih ubiti ukoliko ih uhvate.

Selo Gošice nalazi se u sjevernoj Makedoniji, na području općine Lipkovo.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene