Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Silovali je, gušili i zapalili

Nije izdržala: Preminula je hrabra Oksana koju su zvjerski mučili i zapalili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oksana Makar, 19-godišnja Ukrajinka, preminula je nakon dva tjedna borbe za život.

Tužnu vijest priopćilo je ukrajinsko Ministarstvo zdravstva. Lijepoj Oksani, nakon što su je tri mladića, sinova ukrajinskih moćnika, silovala, mučila i na kraju zapalila, liječnici su morali amputirati ruku, a pokušavali su joj i spasiti stopala. U svemu tome najveća bitka ipak se vodila za njezin život, koji se nakon neizrecive muke nesretne djevojke i truda liječnika, ipak ugasio.

Pročitajte i ovo Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni" Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

Podsjetimo, 19-godišnju Oksanu Makar tri su mladića namamila u stan i ondje je silovali, davili, opet silovali i zatim bacili u jarak i zapalili. Djevojka je zadobila opekline 3 i 4 stupnja, na više od polovice tijela. Ona navodno, u niti jednom trenutku nije izgubila svijest i da je preživjela, mogla bi svjedočiti na sudu.

Iskaze je ipak dala i ispričala detalje toga što su joj napravila tri mladića, od čega su dvojica sinovi iz uglednih obitelji. Maxim Prisyjnikov (23) sin je predsjednika regionalne uprave, a Artyon Pogosyan (21) je sin javnog regionalnog tužitelja. Treći, Evgeny Krasnochek, priznao je svoju ulogu u brutalnom mučenju. 'Vikala je i udarala rukama, silovao sam je. Onda se smirila, a ja sam je odlučio onesvijestiti. Dečki su ušli unutra i vidjeli što se dogodilo, a onda je jedan od njih čiji je stan rekao da moramo počistiti i ukloniti tijelo. Kada smo došli kućama promijenili smo odjeću i otišli u trgovinu. Dečki su željeli popiti piće', prepričava Krasnochek.

Iako su Maxim Prisyjnikov i Artyon Pogosyan bili pušteni na slobodu, zbog pritiska medija, slučaj je došao pod povećalo, a mladići iz bogatih obitelji ipak su uhićeni. Svi trojica teretili su se za pokušaj ubojstva, no optužnica će nakon njezine smrti zasigurno biti teža.

Majka jednog od ubojica pokušala samoubojstvo

Ubojstvo je iznenadilo i obitelji trojice mladića. Navodno je majka Evgenya Krasnocheka, čija je snimka priznanja krivnje i opisa mučenja završila na YouTubeu, pokušala počiniti samoubojstvo. Majka 21-godišnjeg Artyona Pogosyana i supruga javnog regionalnog tužitelja doživjela je srčani udar, a prije toga je medijima izjavila da, ako se dokaže da je njezin sin kriv, treba biti iza rešetaka, piše Kyiv Post.

Majka 23-godišnjeg Maxima Prisyjnikovog, sina predsjednika regionalne uprave, rekla je da je njezin sin - nevin, pišu ukrajinski mediji.

Čitava Ukrajina prikupljala pomoć za Oksanu

Nakon što su detalji zločina objavljeni u medijima u šoku je ostala čitava Ukrajina, ali i ostatak svijeta. Mnogi su htjeli pomoći Oksaninoj majci Teyani Surovitskoj te je u nekoliko dana skupila novac kojim je planirala financirati što bolji oporavak svoje kćeri. Surovitska je upozoravala da je na Oksanino ime tada otvoreno i nekoliko lažnih računa, piše Kyiv Post.

Posljednja Oksanina snimka

Posljednjih dana, Oksanina je majka rekla da je ona dobro i pri svijesti nakon nekoliko operacija. U bolnici je snimila svoju kćer i snimku stavila na YouTube. Na toj snimci, na pitanje kako bi ona kaznila krivce, Oksana je kazala kako ih treba strijeljati i njihova tijela baciti psima. Iako kaže kako se osjeća loše za majkom ponavlja: 'Živa sam i živjet ću, a njih treba ubiti i baciti psima!'.

Iako se borila i željela preživjeti da može svjedočiti o zvjerstvima koja ja je prošla, ipak je podlegla ozlijedama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene