Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KONTROVERZNI FILM

Puna dvorana u Beogradu: Na premijeri filma "Oluja" bila i srpska premijerka Ana Brnabić

Premijera filma Oluja u Beogradu - 4
Premijera filma Oluja u Beogradu - 4 Cropix
Aktualno Galerija Premijera filma Oluja u Beogradu - 1 Premijera filma Oluja u Beogradu - 1 Foto: Cropix Premijera filma Oluja u Beogradu - 2 Premijera filma Oluja u Beogradu - 2 Foto: Cropix Premijera filma Oluja u Beogradu - 3 Premijera filma Oluja u Beogradu - 3 Foto: Cropix +0 Premijera filma Oluja u Beogradu - 4 Galerija 1/4 >>
Film "Oluja" redatelja i scenarista Miloša Radunovića, najavljen kao "antiratni film s ratnom temom o stradanju i protjerivanju više od 250.000 Srba" iz Hrvatske u kolovozu 1995. godine, premijerno je prikazan u utorak navečer u MTS dvorani u Beogradu.

Film "Oluja" redatelja i scenarista Miloša Radunovića premijerno je prikazan u MTS dvorani u Beogradu, a još tri projekcije rasprodane su u Sineplex kinu trgovačkog centra "Galerija".

Premijeri u MTS dvorani nazočile su srbijanska premijerka Ana Brnabić s ministrima u Vladi Srbije i Suzana Paunović, izaslanica predsjednika države Aleksandra Vučića, koji je s premijere izostao jer sudjeluje na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu.

"Potresna drama o jednom od najvećih zločina nad Srbima ispričana je kroz sudbine običnih ljudi. Miloš Radunović intervjuirao je gotovo trideset ljudi koji su preživjeli 'Oluju' i zatim napisao scenarij koji kroz sudbinu četiriju obitelji priča priču o tragediji 250.000 ljudi", objavila je Radio-televizija Srbije uz najavu premijere.

"Mislim da o svojim ranama trebamo pričati jer ako mi ne pričamo, ako se mi ne sjećamo svojih muka, tko će se sjećati", rekao je za RTS scenarist i redatelj "Oluje" te dodao: "Osnovna ideja filma je da se ovakva tragedija ne dogodi više nikada nikome."

Pročitajte i ovo Ilustracija Pucnjava u Zemunu Krvavi obračun u Srbiji: Upucan vođa nove generacije Zemunskog klana

Pročitajte i ovo Prvi mačak Rijeke: Ilustracija - 4 Kakav mačak! Miško u uredu gradonačelnika: "Tu je već četiri godine, praktički je zaštitni znak grada Rijeke"

U glumačkoj su ekipi Jovo Maksić, Zlatan Vidović, Marija Pikić, Ivan Vujić, Milica Stanković, Ljubiša Milišić, Marko Baćović, Novak Bilbija, Jelena Čović, Jakov Jevtović, Vahid Džanković i drugi.

Snimanje filma pomogla je kompanija Telekom Srbija, čiji je direktor Vladimir Lučić na premijeri ocijenio da je riječ o "važnom projektu za narod i državu" te istaknuo uvjerenje da "film nikoga neće ostaviti ravnodušnim".

Poslije beogradske, premijere su najavljene i u Novom Sadu i Kragujevcu, film od srijede ulazi u redoviti repertoar srbijanskih kina, a za 26. siječnja premijera je zakazana u Republici Srpskoj, potom i u Crnoj Gori, navodi RTS.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene