Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon prometne nesreće

'Premijer Zimbabvea trebao je imati policijsku pratnju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Da je premijer imao policijsku pratnju, ono što se dogodilo jučer najvjerojatnije se ne bi dogodilo, jer bi policija upozorila vozače koji su mu išli u susret da je na putu VIP vozilo', rekao je na konferenciji za novinare ministar financija Zimbbavea Tendai Biti.

Zimbabveanski premijer Morgan Tsvangirai, ozlijeđen u teškoj prometnoj nesreći u petak u kojoj mu je poginula supruga, nedugo nakon izlaska iz klinike u Harareu, otputovao u susjednu Bocvanu na liječničke preglede.m 'Večeras je otputovao u Bocvanu, jer je sada njegovo zdravlje najvažnije', rekao je glasnogovornik Tsvangiraijeva Pokreta za demokratsku promjenu (MDC), dodavši da je premijer izvan životne opasnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tsvangirai se sklonio u nizozemsko veleposlanstvo u Harareu Slika nije dostupna Zimbabve: Oporbeni vođa se povukao iz predsjedničke utrke

Tsvangirai, nekadašnji čelnik oporbe koji se borio protiv režima autoritarnog predsjednika Roberta Mugabea, u petak je stradao u prometnoj nesreći blizu Hararea, tri tjedna nakon što je stupio na dužnost predsjednika vlade nacionalnog jedinstva nakon sporazuma s Mugabeom. Prema podacima policije kamion čiji je vozač zaspao prešao je na suprotnu stranu i udario u automobil para Tsvangirai, terenac Toyota Land Cruiser. MDC je zatražio da se istraže sve okolnosti nesreće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene