Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U prometnoj nesreći

Poginula supruga premijera Zimbabvea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zimbabveanski premijer Morgan Tsvangirai lakše je ozlijeđen, a žena mu je poginula u prometnoj nesreći, objavila je njegova stranka Pokret za demokratske promjene (MDC).

'Na njega je naletio kamion, u kojemu je vozač očito bio zaspao. Tsvangirai se vozio kući iz sela Buhera, gdje sutra treba sudjelovati na skupu', rekao je ministar iz MDC-a. Morgan Tsvangirai je prije tri tjedna stupio na dužnost premijera vlade nacionalnog jedinstva nakon sporazuma s predsjednikom Robertom Mugabeom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna CRNI VIKEND Tragedija na cesti: Biciklisticu usmrtio pijani vozač koji je upravljao automobilom za vrijeme zabrane vožnje Slika nije dostupna Smrtno stradala biciklistkinja

Nova je vlada obećala da će pronaći rješenje za izlazak iz gospodarske krize koja je zahvatila zemlju s nestašicom hrane i goriva, najvećom inflacijom u svijetu i epidemijom kolere od koje je već umrlo gotovo 4000 i zaraženo 88.000 ljudi. Zimbabveanci i zapadni donatori nadaju se da će nova vlada donijeti zemlji političku stabilnost, pošto je u rujnu, nakon teških višemjesečnih pregovora, postignut dogovor o podjeli vlasti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene