Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvorio konzulat

Plenković o Dodikovu referendumu: "Apeliramo na sve aktere da sjednu za stol"

Aktualno Galerija Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a Foto: DNEVNIK.hr Konzulat u Orašju, ilustracija - 2 Konzulat u Orašju, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Konzulat u Orašju, ilustracija - 3 Konzulat u Orašju, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Konzulat u Orašju, ilustracija - 4 Konzulat u Orašju, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Konzulat u Orašju, ilustracija - 1 Galerija 1/5 >>
Hrvatski premijer Andrej Plenković u Orašju je otvorio šesti konzulat Republike Hrvatske u BiH.

Ocijenio je to još jednom porukom podrške i prijateljstva Hrvatima u susjednoj zemlji.

Komentirao je i posljednje poteze predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji najavljuje referendum o odcjepljenju tog entiteta.

Plenković kaže da Hrvatska želi funkcionalnu i cjelovitu BiH, u kojoj institucije djeluju na dobrobit zemlje.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, predsjednik Vlade - 1 Obrana za premijera Plenković ima obrambeni zid kakvog se ne bi posramila nijedna reprezentacija: "Smatrate li vi, kao snažan i karizmatičan lider..."

"Svi potezi koji idu u suprotnom smjeru, koji idu na uštrb dobrog funkcioniranja institucija BiH iz našeg kuta nisu dobri, nisu dobrodošli i zato je naša poruka uvijek i konkretna i institucionalna, iznad svega poruka demokratskog legitimiteta. Apeliramo na sve aktere da sjednu za stol", kazao je Plenković u Dnevniku Nove TV.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Obraćanje predsjednika Milanović: "Odlučio sam upozoriti na ozbiljnu prijetnju. To je politički udar Andreja Plenkovića na ustavni poredak i demokraciju"

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene