Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trud joj se isplatio

Djevojka beskućnica upisala prestižni Harvard!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dawn Loggins, odlična učenica jedne američke srednje škole, ne može reći da ju je život mazio. Odrasla je uz dvoje roditelja ovisnika, koji su ju neprestano zanemarivali, i na kraju ostavili samu.

Na početku školske godine doslovno nije imala ni krov nad glavom, na što su se njeni učitelji sažalili i osigurali joj smještaj u prostorijama škole koju pohađa. U zamjenu za sobu u kojoj boravi, Dawn im se odužuje čisteći školske hodnike i učionice. Dan joj započinje rano ujutro i zadaća joj je očistiti školu prije početka zvona.

Pročitajte i ovo Osnovna škola Vladislav Ribnikar Suđenje u Beogradu Razrednica dječaka otkrila što se s njim događalo prije nego je počinio masakr u školi: "Imao je probleme..." Svijeće i cvijeće za poginule u pucanjavi u školi Poznat motiv Otkriveno zašto je 12-godišnjak u Finskoj pucao na djecu iz razreda

Dawn je nažalost već kao malena djevojčica osjetila surovu stranu života. Ona i brat odrastali su bez osnovnih uvjeta za život, bez struje, vode i roditeljske ljubavi. Učitelj je primjetio  potencijal mlade Dawn i pomogao joj pri učenju i svadavanju dodatnih zapreka. Predala je papire za četiri fakulteta i u prosincu poslala one najvažnije, za Harvard. Nakon nekoliko mjeseci , napokon je stiglo i pismo odgovora sa Harvarda, u kojem je pisalo da je primljena. Ne samo da je primljena na Harvard, već je dobila i stipendiju, smještaj i pomoć oko snalaženja na kampusu.

' Kada sam prvi put sreo nju i njenog brata, nisu imali ni pitke vode, ni struje, tuširali su se u lokalnom parku ili u restoranima. To je mlada djevojka koja je prošlo toliko toga i kada sam čuo da je primila pismo s Harvarda bio sam presretan', rekao je Gardner, učitelj koji joj je pomagao kroz školovanje.

>> Mark Zuckerberg na Harvardu dočekan poput rock zvijezde!

Dawn je primila puno pisama podrške i novčanih donacija, nakon što je njena priča objavljena. Svoju veličinu pokazala je i kada je zamolila ljude da joj ne šalju novce, jer će uskoro sama početi raditi i financirati se. Novce koje je dobila iskoristit će za osnivanje neprofitne organizacije za pomoć učenicima koji prolaze kroz poteškoće, kao i ona. Samo u Clevelandu ima više od 200 djece beskućnika. Dawn se nada da će im njena udruga barem malo pomoći da se snađu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene