Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na sveučilištu koje ga je htjelo izbaciti

Mark Zuckerberg na Harvardu dočekan poput rock zvijezde!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zuckerbergov prvi 'službeni' posjet Harvardu kojega je napustio 2004. kako bi mogao raditi na Facebooku. Došao regrutirati mlade talente.

'Tek smo počeli!', poručio je osnivač Facebooka Mark Zuckerberg novinarima i stotinama studenata Harvarda. 'Idućih 5 do 10 godina sve će se vrtjeti oko različitih proizvoda i industrija koje će se unaprijeđivati', rekao je Zuckerberg.

Pročitajte i ovo Putinovi časnici s aktovkom rijetko viđeno VIDEO Vladimir Putin snimljen s nuklearnom aktovkom? Britanski kralj Karlo III. stigao u državni posjet Francuskoj trodnevni državni posjet Britanski kralj Charles stigao u Francusku, nisu svi Parižani entuzijastični: "Nije toliko drag, nemamo dugu povijest"

Na stotine je studenata jedva čekalo vidjeti 27-godišnjeg milijardera. Stigao je u svom uobičajenom izdanju - sportskoj majici s kapuljačom, trapericama i bijelim tenisicama.

Zbog njega su mnogi mladi i odlučili studiratu upravo informatiku. 'Zuckerbergov Facebook je jedan od razloga zašto sam se odlučio baviti programiranjem. Posebice je ohrabrujuće čuti da u današnjoj teškoj ekonomskoj situaciji kompanije i dalje zapošljavaju dobre programere', rekao je 18-godišnji student Aaron Perez.

Iako su Zuckerberga htjeli izbaciti s Harvarda, nakon njegovog Facemasha pomoću kojega je hakirao sveučilišne kompjutere u potrazi za fotografijama studenata, jučer su ga ondje itekako svečano primili. Bio je dočekan, prenose američki mediji, poput nekakve rock zvijezde.
'Samo je nekoliko kompjuterskih zvijezda čije je ime poznato svugdje u svijetu. Osim imena Bill Gatesa i Stevea Jobsa, tu je definitivno i Mark Zuckerberg', rekao je profesor informatičkih znanosti s Harvarda, znanstvenik David Malan.

Prošlog tjedna Zuckerberg je na sveučilištu Stanford objasnio pravi razlog zašto se nakon 2004. nikada nije vratio na Harvard iako je u Kaliforniji planirao ostati svega par mjeseci. 'Ništa nisam znao i zato sam morao biti ovdje. Da sam ostao u Bostonu na Harvardu, Facebook nikad ne bi postao ono što je danas', rekao je Mark Zuckerberg a prenio Atlantic Wire.

Ovo je bio prvi 'službeni' Zuckerbergov posjet Harvardu kojega je napustio 2004. kako bi mogao raditi na Facebooku. Na tom prestižnom sveučilištu nije nikada diplomirao, a sada je ondje bio kako bi pronašao mlade talente za posao ili stažiranje u svojoj kompaniji.

Studentima je jučer bilo itekako drago čuti Zuckerberga kako se Facebook namjerava još širiti i zapošljavati nadarene mlade ljude. Trenutačno zapošljavaju 3.000 ljudi, a do kraja godine namjeravaju imati čak milijun korisnika.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene