Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spor o cijeni

Nastavljaju se pregovori o plinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ključni pregovori Rusije, Ukrajine i Europske unije kojima se želi izbjeći prekid u dostavi plina Europi trebali bi se nastaviti u Kijevu u nedjelju navečer, objavila je glasnogovornica ukrajinske kompanije Naftogaz.

'Pregovori su dogovoreni za 19 sati (po lokalnom vremenu). Pregovarači su isti', rekla je glasnogovornica Aliona Osmolovska.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

U subotu, pregovori između ukrajinskog ministra energetike Jurija Prodana, direktora Gazproma i Naftogaza, te europskog povjerenika za energetiku Guenthera Oettingera nisu urodili plodom jer Ukrajina i Rusija nisu uspjele okončati spor o cijeni plina.

Zaustavljanje isporuke Kijevu može poremetiti tok plina prema Europskoj uniji koja dobiva plin preko Ukrajine, ali izglede za postizanje dogovora pogađaju napetosti zbog pobune proruskih separatista u istočnoj Ukrajini.

Prijedlog iz Ukrajine: Izgradimo zid duž granice s Rusijom

Rusija je u početku odbacila ideju održavanja još jednog kruga pregovora tijekom vikenda, ali je na kraju pristala još jednom pokušati.

Gazprom kaže da Ukrajina treba platiti najmanje 1,95 milijarda dolara - dio svojega duga za ruski plin - do ponedjeljka ili će se suočiti s prebacivanjem u sustav prema kojem će dobiti plin samo ako ga unaprijed plati i mogućim prekidom isporuke plina. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene