Na najvažnije događaje proteklog tjedna u komentaru podsjeća Ivana Petrović.

Galerija


Premijer Andrej Plenković je na Izvještajni sabor stigao nakon što se cijeli tjedan vodila rasprava je li on odredio da se u uredu borgovca, odvjetnika Šavorića, snima dio kadrova njegova predizborna spota.

Vezani članci Ivana Petrović u studiju Dnevnika Nove TV - 2 Jesu li Dodikove prijetnje o odcjepljenju od BiH realne? ''To govori u svakom kriznom trenutku. On je danas veći Srbin od sv. Save'' Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr) HDZ-ovo iznajmljivanje Sabornice je loša odluka, ali zašto zastupnici nisu reagirali na vrijeme?

Provuklo se i pitanje tko je doveo Šavorića u cijeli proces. Most proziva premijera da ga je doveo on, a premijer kaže da je pozvan iz Vlade a ne od njega, te podsjeća da je Most uveo Bricelja i Besaka te da je Bricelj bio njegov izbor za povjerenika, što je on odbio.

Plenković kaže da Šavorića poznaje iz gimnazije i s faksa, ali da nisu prijatelji.

Hajdaš i Grbin iz SDP-a prijavljuju premijera Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, a SDP proziva i Most zbog duge šutnje o svemu oko Agrokora u što su, kažu, kao tada dio valadajuće većine bili upućeni.

Nakon višednevne polemike oglasio se Ante Ramljak koji kaže da je odvjetnik Šavorić u proces Agrokor ušao na njegov poziv.

Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr)
Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Vlada dubioza i oko nacrta nagodbe u slučaju Agrokor.

Dobavljači se protive povratku ruske Sberbanke kojoj bi kao Todorićevom najvećem kreditoru pa i onda kad su mu dionice bile na dnu, trebao pripast najveći dio kolača.

Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr)
Za tjedan dana na snagu stupa GDPR (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

U tjednu koji je za nama na snagu je stupila opća uredba o zaštiti osobnih podataka. Neke stvari poput dizanja kredita će papirološki zakomplicirat a mnoge će i olakšati.

Što je još obilježilo ovaj tjedan pogledajte u videoprilogu.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr