Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Galerija


Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas je potvrdilo da je pokrenulo postupak protiv predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. Njega su prijavili SDP-ovi saborski zastupnici Grbin i Hajdaš Dončić.

Vezani članci Andrej Plenković (Dnevnik.hr) Premijer o komentaru Elizabete Mađarević o ''bijeloj Europi'': ''Ako je to točno i nije hakirano to je katastrofa'' Siniša Varga (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) Mnogi kao da su samo u prolazu: U ovom sazivu Sabora vlada prava najezda transfera, a politički se dres najlakše skida

A nacrt novog zakona o sprečavanju sukoba interesa koji je iz Ministarstva uprave stigao pred radnu skupinu, Povjerenstvo je nazvalo neprihvatljivim. Prema ovakvom Zakonu Povjerenstvu se smanjuju ovlasti, kažu, i postaje beznačajno i nepotrebno.

"U samom zakonu nema više konkretnih povreda i konkretnih sukoba interesa koji su sad definirani, instituta koji su svih ovih godina definirani", rekla je predsjednica Povjerenstva Nataša Vidaković.

"Taj zakon prema našem stavu sužava ovlasti iako je definirano da bi on proširivao ovlasti kroz neke opće norme", kaže član Povjerenstva Davorin Ivanjek.