Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobio još jednu titulu

Milanović postao počasni čuvar dvorca: "Dirnut sam. Što god da kažem, neće biti dovoljno"

Aktualno Galerija Zoran Milanović - 3 Zoran Milanović - 3 Foto: DNEVNIK.hr Zoran Milanović - 1 Zoran Milanović - 1 Foto: DNEVNIK.hr Zoran Milanović - 2 Zoran Milanović - 2 Foto: DNEVNIK.hr Zoran Milanović - 4 Zoran Milanović - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Zoran Milanović - 5 Galerija 1/5 >>
Predsjednik Zoran Milanović u Albaniji je postao počasni čuvar dvorca.

Predsjedniku Zoranu Milanoviću u Albaniji je dodijeljena titula počasnog čuvara dvorca. Ondje je u društvu prve dame Sanje Musić Milanović posjetio osnovnu školu u Kamezu, čije je opremanje nakon potresa financirala Hrvatska.

Oduševljen govorom učenika, govorio je Milanović i na albanskom i to, kako sam kaže, jedinom rečenicom koju zna: "Živjelo hrvatsko-albansko prijateljstvo."

Predsjedniku se nakon toga pridružio i albanski predsjednik Bajram Begaj, a zajedno su posjetili Berat, gradić pod zaštitom UNESCO-a, gdje mu je i dodijeljena nova titula.

"Hvala vam. Dirnut sam. Što god da kažem, neće biti dovoljno da izrazim iznenađenje gestom koju ste mi priredili. Ovo je predivno mjesto", rekao je Milanović.

Pročitajte i ovo Ministrica Marija Vučković suzbijanje afričke svinjske kuge Vučković oštro odgovorila oporbi: "SDP je lijen i bez ideja, a Marijana Puljak ne čita i ne proučava"

Svidio se predsjedniku i grad s tisuću prozora, kako tepaju Beratu, u kojem je i najstarija utvrda u Albaniji s brojnim bizantskim crkvama, gdje je ulogu turističkog vodiča preuzeo gradonačelnik Ervin Demo.

"U današnjem je svijetu vrlo teško pronaći prave prijatelje, a mi smo počašćeni što vas osobno i vašu zemlju možemo nazvati pravim prijateljem Albanije", poručio je Demo.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene