Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekskluzivno

Albanski premijer Edi Rama za Dnevnik Nove TV o odnosu s Milanovićem, otkrio i koji je najbolji savjet koji mu je dao

Aktualno Galerija Edi Rama Edi Rama Foto: DNEVNIK.hr Edi Rama i Zoran Milanović Edi Rama i Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr Edi Rama i Petra Buljan Edi Rama i Petra Buljan Foto: DNEVNIK.hr +0 Edi Rama, albanski premijer Galerija 1/4 >>
Predsjednik Zoran Milanović u posjetu je Albaniji. Svoje prijateljske odnose s albanskim premijerom ne skriva. Reporterka Dnevnika Nove TV Petra Buljan razgovarala je s albanskim premijerom koji joj je otkrio detalje Milanovićeva posjeta i njihova odnosa.

Milanović je u srijedu započeo svoj dvodnevni posjet Albaniji na poziv predsjednika Bajrama Begaja s kojim se sastao ranije u srijedu. Prije govora u parlamentu Milanović se sastao s predsjednikom albanske vlade Edijem Ramom.

Reporterka Dnevnika Nove TV Petra Buljan razgovarala je s albanskim premijerom koji joj je otkrio detalje Milanovićeva posjeta i njihovog odnosa. Milanović je svojedobno bio savjetnik albanskog premijera. 

Na pitanje je li sastanak s Milanovićem bio sastanak starih prijatelja ili sastanak vođa, Rama kaže: "Ne, uvijek je oboje. Zoran je već stari prijatelj i već se znamo otprije". 

Evo o čemu su razgovarali. "Bilo ga je fascinantno slušati zbog njegovog dugog iskustva u službi, zbog njegovih različitih i čvrstih stavova. Razgovarali smo o odnosima, izazovima, o regiji zasigurno i također o svijetu, načinu kamo on ide". 

Zoran Milanović bio je Ramin savjetnik. Evo koji je najbolji savjet od njega dobio: "Budi svoj! Nikad ne zaboravi da si ti - ti i nemoj nikada ni pomisliti biti netko drugi da bi nekome udovoljio". 

A koji je bio najskuplji? "Nijedan skupi. Zapravo, on je bio vrlo milostiv. Sve je učinio na temelju prijateljstva, bez ikakvih troškova", kaže Rama. Na pitanje o ulasku Albanije u EU i hoće li ući do 2030. godine, odgovara: "Mi smo, naravno, na pravom putu. Napredujemo, radimo nove korake sa svim poteškoćama. Naučili smo na teži način da nije sve u datumima. Bolje da ne gledate datume s Europskom unijom jer biste mogli ostati razočarani".

"Mislim da ne bi trebalo biti ili-ili, mislim da bi trebala biti Ukrajina i mi zajedno", rekao je Rama na pitanje tko će ući prije u Europsku uniju - Albanija ili Ukrajina?

Rama je bio vrlo glasan kad je riječ o sankcijama prema Srbiji od strane Europske unije zbog svega što se dogodilo na jugu Kosova. Na pitanje strahuje li možda da će to Europska unija vidjeti u negativnom svjetlu, odgovara: 

"EU je uveo neke sankcije ili neke restriktivne mjere Kosovu. I nakon ovoga što se dogodilo i nakon što je Beograd proglasio nacionalni Dan žalosti za zločincima koji su ubili snage sigurnosti. Kad su ubili policajca, Unija ne bi smjela okrenuti glavu na drugu stranu". 

Pročitajte i ovo Snimka ispaljivanja rakete u pojasu Gaze Iz minute u minutu Izraelci objavili novu snimku napada na bolnicu, Netanyahu: "Svijet danas zna istinu". Erdogan se obrušio na Zapad: "Dolijevaju ulje na vatru"

Rama se ovaj tjedan susreo i s premijerom Andrejem Plenkovićem. Na pitanje s kime dijeli mišljenja više - Zoranom Milanovićem ili Andrejem Plenkovićem u vezi Ukrajine, odgovara: 

"Zoran mi je stari, blizak prijatelj. Tako da neću birati strane. Samo ću reći da se osjećam počašćeno što sam prijatelj s obojicom. S Andrejem imam također odličan odnos, on je drugačiji od Zorana", kaže. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene