Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor Rusima

Ukrajinci uvjereni da će iskoristiti umor Rusa, Zelenski posjetio Bahmut: "Čast mi je biti ovdje i rukovati se s našim herojima"

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski Afp
Aktualno Galerija Volodimir Zelenski Volodimir Zelenski Foto: Afp Zelenski u Bahmutu - 1 Zelenski u Bahmutu - 1 Foto: Afp Zelenski u Bahmutu - 5 Zelenski u Bahmutu - 5 Foto: Afp Zelenski u Bahmutu - 3 Zelenski u Bahmutu - 3 Foto: Afp +2 Zelenski u Bahmutu - 4 Galerija 1/7 >>
Predsjednik Ukrajine, Volodimir Zelenski posjetio je Bahmut, grad u kojem se trenutno vode najžešće borbe.

Rat na istoku Ukrajine u gradu Bahmutu, već je dugo zahvaćen žestokim borbama i jedan je od glavnih vojnih ciljeva, Vladimira Putina.

Predsjednik Ukrajine, Volodimir Zelenski u srijedu je odlučio posjetiti Bahmut kao odgovor na ruske napade na gradove i civile. Rusi se već nekoliko puta bombardirali civile, a u srijedu je raketirana stambena zgrada u Zaporižji. U napadu je ubijena jedna osoba, a 25 ih je ozlijeđeno, prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Projektil udara u zgradu Zastrašujući video VIDEO "Svijet mora poraziti ruski teror": Ovo je trenutak u kojem projektil gađa stambenu zgradu u Zaporižji

Pročitajte i ovo Donbas Sve je blokirano Kako je slavna crnica zaustavila velike ofenzive na istoku Ukrajine: "Za tri ili četiri tjedna, kada to prođe, zasigurno će biti velikih napada"

Snimke prikazuju Zelenskog u starom industrijskom skladištu gdje je odlikovao svoje vojnike koji se nalaze na prvoj crti. 

"Čast mi je danas biti ovdje, rukovati se i odlikovati naše heroje s istoka Ukrajine", poručio je Zelenski.

Iako stručnjaci osporavaju stratešku važnost samog grada Bahmuta, Moskva bi htjela objaviti vojnu pobjedu, nakon nekoliko neuspjeha prošlog ljeta i jeseni, no Ukrajinci nisu uvjereni u njihov uspjeh zbog velikih gubitaka koje svakodnevno trpe. 

Oleksandar Sjirskij, zapovjednik ukrajinskih kopnenih snaga uvjeren je da će umor i veliki gubici doći na naplatu Rusima.

"Vrlo brzo ćemo iskoristiti ovu priliku, kao što smo to učinili u prošlosti u blizini Kijeva, Harkiva, Balaklje i Kupjanska", izjavio je Sjirskij.

 



 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene