Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POSTIGNUT DOGOVOR

Vučić nakon sastanka sa Srbima na Kosovu: "Ujutro počinje uklanjanje barikada"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u srijedu navečer sa Srbima s Kosova u Raškoj.

Aleksandar Vučić kazao je nakon sastanka da će u četvrtak ujutro početi uklanjanje barikada. "To nije jednostavno i ne može biti gotovo za dva sata, ali za 24 ili 48 sati barikade će biti uklonjene. Ali, nepovjerenje nije uklonjeno", rekao je Vučić.

Sastanak je počeo oko 21 sata, a završen je nešto prije ponoći. Srbi s barikada su od Vučića zatražili i jasnu potvrdu da nikada neće biti priznanja Kosova u bilo kojoj formi, piše Nova.rs.

Vučić je ranije na sastanku s predstavnicima Srba s Kosova istaknuo da će prihvatiti svaku njihovu odluku "makar ona bila najgluplja i najneracionalnija na svijetu".

Istaknuo je kako su prethodnih dana nastojali pokazati da postoje kao narod na jednom dijelu Kosova.

Pročitajte i ovo Neredi na Kosovu - 2 Barikade na sjeveru Kosova Traži se rješenje za krizu: SAD i EU objavili zajedničko priopćenje o situaciji na Kosovu

"Sada nedvosmisleno imamo na papiru napisano da ljudi sa barikada neće biti proganjani. Za ovu riječ 'barikade' borili smo se cijelu noć da nitko tko je bio na njima ne bude procesuiran. Cijelu noć", rekao je Vučić, piše Nova.rs.

Pročitajte i ovo Napeto na Kosovu - 3 NAKON 19 DANA Nazire se kraj drame s barikadama na Kosovu? Vučić stiže na granicu, analitičar poručuje: "To je jedna igra"

"Što mi dobijamo? Ostanete na barikadama sutra, a što da kažem onima koji su ispunili skoro sve naše zahtjeve? Ako im kažem da im ne vjerujemo, s kim ćemo razgovarati sutra? Hajde da prije nego što zaratimo da probamo razgovarati. Nitko Srbe ne može loviti kao zečeve, iako bi to voljeli", istaknuo je Vučić.

Osim toga, Vučić je istaknuo i kako ima izjavu KFOR-a o "nedopuštanju ulaska kosovskih snaga na Sjever bez odobrenje srpskih gradonačelnika".

"Značajnom simboličnom pobjedom" Vučić je ocijenio povratak i oslobađanje ranije uhićenog policajca Dejana Pantića u Kosovsku Mitrovicu. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene