Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavio nastavak obnašanja dužnosti

Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir izišao iz pritvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir izišao je u petak oko 22.00 sara iz pritvora u Mostaru i najavio da će nastaviti obnašati svoju dužnost.

Ispred mostarskog zatvora, gdje je proveo 20-tak dana nakon uhićenja potkraj travnja, Budimira je dočekala supruga i 50-tak stranačkih kolega, kao i brojne novinarske ekipe koje su se okupile nakon odluke ustavnoga suda BiH koji je naložio sudu BiH da ga se pusti iz pritvora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Imao pištolj bez dozvole Budimir izbjegao novo pritvaranje, ali ne i novu optužnicu Slika nije dostupna Ispitivanje u parlamentu Živko Budimir jamči svojom čašću da nije korumpiran

>> RTV FBiH optužila Tužiteljstvo BiH za prisluškivanje novinara

"Osjećam se dobro. Ne bih komentirao predmet jer je jutro svakako pametnije od večeri. Želim se zahvaliti svima koji su mi dali potporu i koji su vjerovali u mene. Zahvaljujem i ustavnome sudu koji je pokazao da pravosudni sustav BiH funkcionira", bile su prve Budimirove riječi nakon izlaska iz mostarskog zatvora kojega nazivaju "Ćelovina".

Odbio je komentirati navode iz istrage te je poručio da će nastaviti raditi kao predsjednik Federacije BiH. "Dalje ću se ponašati jednako kao i do sada i nadam se da ću bez ikakvih zapreka i dalje obnašati dužnost predsjednika Federacije BiH. Još ću razmisliti hoću li u ponedjeljak doći na posao. Sada trebam najprije provesti neko vrijeme s obitelji. Najvažnije mi je da se nakon ovih mjesec dana vidim sa svojom obitelji, dodao je Budimir.

Nije želio komentirati navode kako je riječ o politički motiviranom slučaju. "Što se tiče pomilovanja, ja sam ih radio u skladu sa svojom savješću", rekao je Budimir.

Nakon izjave, Budimir se u pratnji obitelji i bliskih suradnika uputio svojoj kući u Mostaru. Budimira državno odvjetništvo BiH tereti da je primao mito za pomilovanja kriminalaca, za što se sumnjiči veći broj osoba koje su uhićene u akciji državne policijske agencije prije mjesec dana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene