Politika, poduzetništvo, umjetnost, zabava samo su neka od područja kojima se bave uspješne žene na najnovijoj Forbesovoj listi 100 najmoćnijih žena svijeta. Naša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zauzela je visoko 39. mjesto.


Na ovogodišnjoj Forbesovoj listi 100 najmoćnijih žena svijeta našla se hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Vezani članci Angela Merkel Angela Merkel strahuje od novog lockdowna, uputila ozbiljno upozorenje: "Apeliram na sve građane..." Njemačka kancelarka Angela Merkel Njemačka uvodi nove mjere u borbi protiv korone, Merkel: "Pod svaku cijenu želimo spriječiti novi lockdown"

Prvo mjesto ove godine je zauzela Angela Merkel. Njemačka kancelarka iza sebe ima, pišu autori liste, teško stečenu pobjedu na izborima, a pred njom je i napeta budućnost, na koju će svakako utjecati Brexit.

Žestoka pobornica Brexita Theresa May nalazi se iza Merkel, na drugom mjestu.

Najveći pad doživjela je Hillary Clinton, koja se s prošlogodišnje druge pozicije spustila na 65. Velik utjecaj imao je poraz na američkim izborima.

Ispred nje, kao i ispred svjetski poznatih pjevačica Beyonce i Taylor Swift našla se naša predsjednica, Kolinda Grabar-Kitarović. Susreti s predsjednicima Rusije i Sjedinjenih Američkih Država pomogao je predsjedničinu dobrom rangu.

Utjecaj u poslovanju, prisutnost u medijima i zarada neki su od kriterija prema kojima se rangira prestižna lista, kojoj je cilj promovirati žene i njihovu inicijativu te poduzetnost.

Magazin Forbes prošle je godine objavio listu u koju su uključeni i muškarci i žene. Ondje je među prvih deset Angela Merkel bila jedina žena, dok za hrvatsku predsjednicu nije bilo mjesta.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.