Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Forbesova lista

Predsjednica iza sebe ostavila doista jaka imena na listi najmoćnijih žena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Politika, poduzetništvo, umjetnost, zabava samo su neka od područja kojima se bave uspješne žene na najnovijoj Forbesovoj listi 100 najmoćnijih žena svijeta. Naša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zauzela je visoko 39. mjesto.

Na ovogodišnjoj Forbesovoj listi 100 najmoćnijih žena svijeta našla se hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 7 Oglasio se na društvenim mrežama Milanović se ponovo obrušio na Ustavni sud: "Kolinda Grabar-Kitarović? Tumarala je po HDZ-ovim dernecima" Konferencija za medije platforme Možemo država ih tuži Možemo o tužbi države: "Muškarci nisu podzastupljeni u politici. Ovo je klasičan apsurd našeg pravosudnog sustava"

Prvo mjesto ove godine je zauzela Angela Merkel. Njemačka kancelarka iza sebe ima, pišu autori liste, teško stečenu pobjedu na izborima, a pred njom je i napeta budućnost, na koju će svakako utjecati Brexit.

Žestoka pobornica Brexita Theresa May nalazi se iza Merkel, na drugom mjestu.

Najveći pad doživjela je Hillary Clinton, koja se s prošlogodišnje druge pozicije spustila na 65. Velik utjecaj imao je poraz na američkim izborima.

Ispred nje, kao i ispred svjetski poznatih pjevačica Beyonce i Taylor Swift našla se naša predsjednica, Kolinda Grabar-Kitarović. Susreti s predsjednicima Rusije i Sjedinjenih Američkih Država pomogao je predsjedničinu dobrom rangu.

Utjecaj u poslovanju, prisutnost u medijima i zarada neki su od kriterija prema kojima se rangira prestižna lista, kojoj je cilj promovirati žene i njihovu inicijativu te poduzetnost.

Magazin Forbes prošle je godine objavio listu u koju su uključeni i muškarci i žene. Ondje je među prvih deset Angela Merkel bila jedina žena, dok za hrvatsku predsjednicu nije bilo mjesta.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene